18°

București

ULTIMA ORA

Secretele unei vieți în Parisul Belle Époque


Cu o acțiune ce se desfășoară în cel mai seducător și strălucitor oraș al lumii, dar în același timp plin de primejdii, romanul prezintă detalii ale perioadei Belle Époque cu intarsii de ficțiune istorică. Astfel că reprezintă simbolul unei lecturi deosebite.

Imogen Robertson a crescut în Darlington, a studiat rusa şi germana la Cambridge şi locuieşte în prezent în Londra. Înainte de a se ocupa exclusiv de scris, a fost regizor de film, de televiziune şi de radio și a fost nominalizată de două ori pe lista scurtă pentru CWA Ellis Peters Historical Dagger.

Romanul său, „Iarnă la Paris” – o poveste întunecată în „Orașul Luminilor”, un thriller istoric pătrunzător, întunecos şi opulent din Parisul perioadei Belle Époque – aduce în prim-plan un complot meşteşugit artistic, detalii istorice bogate şi personaje puternice şi memorabile. Maud Heighton vine la Paris pentru a învăţa să picteze la faimoasa Academie Lafond, dar şi pentru a scăpa de constrângerile şi sărăcia din micul său oraş natal. Această aventură presupune mult curaj, pentru că viața la Paris este foarte scumpă. În vreme ce colegele sale se bucură din plin de strălucirea oraşului şi de beneficiile unei vieţi lejere şi boeme, Maud alunecă periculos spre o existenţa sordidă. Fiind pe punctul de a muri de foame şi de frig în iarna pariziană, ea acceptă să devină însoţitoarea tinerei şi frumoasei Sylvie Morel. Dar aceasta are un secret: dependenţa de opiu. Pe măsură ce Maud se afundă tot mai mult în lumea lui Morel – o lume a eleganţei şi a luxului –, secretele acesteia devin și secretele ei.

 

 

 

 

Ti-a placut?

415

afisari