18°

București

ULTIMA ORA

"Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, marele câştigător al Galei Premiilor UCIN


Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, a fost recompensat, ieri seară, în cadrul Galei Premiilor UCIN, cu Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România, dar și alte cinci premii, potrivit Agerpres.

Marele Premiu a fost decernat de secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale Erwin Șimșensohn. Totodată, "Sieranevada" a mai primit premiile pentru rol secundar feminin și masculin, premiile pentru interpretare feminină, pentru regie și pentru scenariu. "Am o rădăcină foarte puternică în cinematografia română. Se vorbește foarte mult despre 'Noul val'. Am spus-o la Cluj, cred că 'Noul val' a început cu Lucian Pintilie și regizorii care m-au ajutat, mi-au fost profesori, în mod direct mi-au fost profesori, au fost și vreau să spun asta: Stere Gulea, Mircea Daneliuc, Iosif Demian, Alexandru Tatos și Lucian Pintilie", a spus regizorul Cristi Puiu, în cadrul evenimentului, ce a avut loc la Sala Studio a Teatrului Național București.

Premiul special al juriului i-a revenit lui Radu Jude pentru "Inimi Cicatrizate", iar premiul pentru regie și pentru scenariu a fost acordat lui Cristi Puiu pentru filmul "Sieranevada".

Premiul pentru interpretare feminină a fost acordat Danei Dogaru pentru rolul Nușa din filmul "Sieranevada", iar cel pentru interpretare masculină — "Geo Barton" lui Gheorghe Visu pentru rolul Hogaș din filmul "Câini".

Pentru rol secundar, premiul pentru interpretare feminină a fost acordat Anei Ciontea pentru rolul Ofelia din filmul "Sieranevada", iar pentru interpretare masculină, acordat postmortem lui Sorin Medeleni pentru rolul Tony din filmul "Sieranevada".

Distincția pentru montaj i-a revenit Roxanei Szel pentru filmul "Câini", iar premiul pentru imagine, lui Andrei Butică pentru imaginea filmului "Câini".

Pentru coloana sonoră, premiul UCIN i-a fost acordat lui Sam Cohen și Sebastiam Zsemlye pentru filmul "Câini", iar pentru muzică originală, lui Cristian Lolea pentru filmul "Orizont".

Premiul pentru costume i-a fost acordat Danei Păpăruz pentru costumele filmului "Inimi cicatrizate", premiul pentru decor — lui Cristian Niculescu pentru decorurile filmului "Inimi cicatrizate", iar premiul pentru machiaj — Biancăi Boeroiu pentru "Inimi cicatrizate".

Pentru film documentar de lung și scurt metraj, premiul UCIN i-a fost acordat lui Șerban Georgescu pentru "Varză, cartofi și alți demoni", iar Premiul pentru scurt metraj de ficțiune, lui Norbert Fodor pentru "Proiecționistul".

 

Ti-a placut?

4020

afisari