18°

București

ULTIMA ORA

Decizia privind eliberarea lui Voiculescu, amânată. Apărătorul ex-senatorului: “Nu are un leu disponibil, cu excepţia pensiei”


Procurorii DNA au făcut contestaţie după ce  Judecătoria Sectorului 5 a dat undă verde cererii  de eliberare condiţionată pe care o formulase Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 18 iulie pronunţarea deciziei în cazul fostului senator.

În sala de judecată, procurorul DNA a spus că Voiculescu nu îndeplineşte condiţiile pentru liberarea condiţionată. “Condamnatul nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat”, a mai precizat acesta.

Apărătorul lui Dan Voiculescu a susţinut că Fiscul se face vinovat de faptul că în trei ani de zile nu a reuşit să vândă nici măcar una dintre proprietăţile aflate sub sechestru. “El are toată averea sechestrată. Nu are un leu disponibil, cu excepţia pensiei. ANAF nu a pus nici azi în executare decizia de condamnare. Dacă le valorifica poate se acoperea prejudiciul. Statul o are la dispoziţie dar nu o face. Dan Voiculescu e un om de 71 de ani pe care detenţia îl chinuie. Are şi o serie de probleme medicale pentru care va rog să păstrăm confidenţialitatea. Cert este că nu s-a însănătoşit”, a afirmat avocatul Florian Surghie.

Ti-a placut?

9242

afisari