18°

București

ULTIMA ORA

Delia, şapte minute de tensiune maximă: „Mi-am făcut 1.000 de probleme”


E printre cei mai în vogă artişti din România, iar pe 2 şi 3 aprilie va umple ochi Sala Palatului pentru lansarea noului album „Deliria”. Cântăreaţa şi-ar dori un duet cu Macanache, însă până atunci pregăteşte concerte cu adrenalina la maximum şi se va inspira din cel mai tensionat moment de anul trecut.

Unde te pot vedea fanii în concert?

Am foarte multe concerte atât în Bucureşti, cât şi prin toată ţara. La începutul săptămânii îmi voi actualiza coverul paginii de Facebook cu datele concertelor publice şi astfel oamenilor le va fi mai uşor să afle. Fac asta destul de des, îmi permit astfel de jocuri

Ai devenit un trendsetter al coafurilor. Părul tău a avut de suferit în urma schimbărilor?

Îmi schimb des culoarea părului, dar îl şi coafez des, deci suferă, într-adevăr. Dar am grijă de el, îmi fac măşti, folosesc ulei, iar în zilele când n-am treabă, îl las liber fără să-i fac nimic. Ca sfat, exact ca la piele, e foarte importantă hidratarea, deci măşti naturale şi ulei de măsline. Ştiu, e clasic, e un clişeu, dar funcţionează.

Dacă ar trebui să alegi o culoare pe care să o porţi doi ani, care ar fi aceea?

Baza ar fi blondul, dar, chiar dacă nu m-aş vopsi altfel, aş purta peruci. Fac asta destul de des şi îmi place că meseria pe care o am îmi permite astfel de jocuri.

„Am forme pentru că sunt o femeie normală”

Mulţi fani spun că ai „forme demenţiale”. Ce le transmiţi celor care te critică pentru eventualele kilograme în plus?

Am forme pentru că sunt o femeie normală. Dar fac foarte mult sport şi mănânc cât de sănătos pot sau cel puţin nu fac excese. Când chiar mi-e poftă de ceva, nu exagerez, gust şi atât. Nu există o siluetă de vis, există cum te simţi tu bine în pielea ta. Eu mă simt extraordinar şi asta se vede şi se simte.

Ce moment din carieră ţi-ai dori să retrăieşti şi pe care nu?

Anul trecut, la Sala Palatului urma momentul serii, când trebuia „să zbor”. Locul din care porneam era la şapte minute de alergat de pe scenă pe coridoare şi pe multe scări. E o anumită adrenalină când ştii că trebuie să ajungi cât mai repede în punctul acela şi că totul trebuie să meargă şnur. Mi-am făcut 1.000 de probleme: dacă mă împiedic, dacă se strică mecanica aripilor, dacă nu mă prind bine. Dar am ajuns, totul a fost OK şi „am zburat” „pe aripi de vânt”. Ador acel moment, uneori închid ochii şi mi-l reamintesc. Îmi dă o stare de bine. Nu-mi plac concertele la care nu se aude bine din cauza sistemului intern audio, când e ceva ce nu poate fi controlat de mine sau de echipa mea.

„N-ar fi mers o relaţie cu cineva din afara muzicii”

Cum reuşeşti să împarţi viaţa profesională cu cea de familie? Ţi-ai programat următoarea vacanţă?

Mă consider un caz norocos deoarece Răzvan, soţul meu, lucrează cu mine în proiectul „Delia”. Practic, muzica e încă un punct comun în viaţa noastră. Şi tare bine e. Nu cred că ar fi mers o relaţie cu cineva care nu e parte din zona muzicii, pentru că n-ar fi înţeles. Vacanţe, încă nu. Pregătesc două clipuri noi, un album, Sala Palatului, filmez şi o nouă emisiune pentru Antena 1, unde îi am colegi pe Mihai Bendeac şi Cheloo. E mult, dar e plăcut! Vacanţa - mai târziu, momentan - am multă treabă. Vreau să ajung în Madagascar. N-am apucat până acum, dar sigur voi atinge şi acest teritoriu.

Ti-a placut?

1563

afisari