18°

București

ULTIMA ORA

APEL DISPERAT! Andrei Ursu: "Domnule prim-ministru, vă stă în putere să reparaţi o gravă nedreptate!". Fiul disidentului Gheorghe Ursu, ÎN GREVA FOAMEI


A venit special din America pentru a intra, începând de azi, în greva foamei. Motivul?  Identificarea si refacerea, în vederea trimiterii cât mai grabnic în instanta, a dosarului disjuns în 2003 de procurorul Dan Voinea privind participarea ofiţerilor de securitate la uciderea tatălui său, disidentul Gheorghe Ursu.

 ”Întrucât am epuizat toate celelalte optiuni prin care am cerut autoritatilor sa nu-i mai protejeze pe ofiterii de securitate - plângeri la procurorul general, CSM si ministrul justitiei, scrisori deschise catre primul-ministru si presedinte, declar greva foamei, începând de marti (n.r. - azi), 21 octombrie 2014, ora 9.00”, a transmis, ieri, Andrei Ursu, într-un comunicat de presa în care a anuntat ca, azi, la ora 13.00, la sediul GDS din Calea Victoriei nr. 120, va explica si va pune la dispozitia jurnalistilor, într-o conferinta de presa, detalii despre ”dosarul pierdut” al tortionarului/tortionarilor tatalui sau.
„E vorba de o crima notorie a comunismului românesc, pe care ati declarat ca doriti sa-l condamnati”
Familia disidentului Gheorghe Ursu adreseaza un Apel premierului Ponta, ministrului Justitiei si Procurorului general al Romaniei. Va prezentam fragmentul adresat premierului Ponta, in care Andrei Ursu îsi pune nadejdea ca ar putea repara „o grava nedreptate”, respectiv „musamalizarea” dosarului ce priveste posibila implicare a unor fosti ofiteri de securitate în asasinarea disidentului Ursu. „Domnule Prim Ministru, va reamintim ca e vorba de dosarul asasinarii disidentului Gheorghe Ursu, cel care a fost ucis pentru ca in timpul dictaturii ceausiste  a crezut si a luptat pentru idealul democratiei si libertatii. Democratie care permite aceste alegeri libere, democratie de care beneficiati astazi candidand la cea mai inalta functie in stat.  Musamalizarea acestui dosar de catre un procuror militar sef, sub acoperirea conducerii Parchetului General si a Ministerului Justitiei, aduce atingere imaginii guvernului dumneavoastra si imaginii Romaniei pe plan international. E vorba de o crima notorie a comunismului românesc, pe care ati declarat ca doriti sa-l condamnati. Blocarea insistenta, abuziva a rezolvarii acestui caz cunoscut lasa convingerea ca aceasta guvernare a ramas aservita intereselor fostei Securitati. Va sta in putere sa reparati o grava nedreptate, cerand Ministrului Justitiei si Procurorului General sa dispuna gasirea si solutionarea dosarului disjuns in 2003 de procurorul Dan Voinea, din Sectia Parchetelor Militare (SPM), privindu-l pe principalul vinovat de uciderea lui Gheorghe Ursu, tortionarul PIRVULESCU”, se spune în Apelul adresat premierului. Fundatia „Gheorghe Ursu” invita sa semneze acest APEL pe toti cei care doresc sa se afle adevarul despre crimele comunismului, în general, si, în particular, despre uciderea lui Gheorghe Ursu. Cei care vor sa afle mai multe despre caz pot sa participe azi la conferinta de presa în care Andrei Ursu va explica de ce a ajuns la acesta forma extrema de protest: GREVA FOAMEI!

Ti-a placut?

2684

afisari