18°

București

ULTIMA ORA

Adriana Istrate concurează la maratonul din Antarctica pentru copiii bolnavi de cancer


O tânără economistă, consultant bancar, a reuşit să-şi transforme pasiunea pentru sport în motorul menit să aducă fonduri  destinate copiilor bolnavi de cancer. Adriana Istrate se pregăteşte intens să participe la un maraton în Antarctica şi are nevoie urgent de sponsori pentru a-şi putea duce la îndeplinire dorinţa.
Nu a fost niciodată o sportivă în adevăratul sens al cuvântului. Are o muncă de birou, sedentară, însă în martie 2013 s-a pus mai serios pe treabă. A început să alerge de trei-patru ori pe săptămână, să se antreneze intens. Întâi pentru ea şi apoi pentru competiţii menite să aducă fonduri pentru cauze umanitare. Aşa a ajuns să lupte pentru copiii bolnavi de cancer îngrijiţi la Hospice - Casa Speranţei.
Va alerga la minus 25 de grade Celsius
"Acum, la peste 30 de ani, viaţa mea a căpătat un alt sens. Dacă în urmă cu un an şi jumătate eram o femeie care muncea tot timpul peste program, crezând că doar astfel se va simţi împlinită, azi vreau să devin prima româncă ce va alerga în cadrul unui concurs în Antarctica, 142 km, la minus 25 de grade Celsius. Imediat ce voi dispune de bani îmi voi cumpăra echipamentul special destinat acestui maraton. Costul este în jur de 1.500 de euro. Doar aşa pot începe antrenamentele într-un depozit frigorific, pentru a nu avea probleme cu aclimatizarea în Antarctica. În rest, am făcut toate controalele medicale necesare", ne-a mărturisit Adriana.


Visul ei: să devină un om mai bun
"Cel mai mare vis al meu este să devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt conştientă că schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie să vină, în primul rând, din noi înşine. Numai aşa vom trăi într-o altfel de lume. Cel dintâi pas major în îndeplinirea acestui vis este să particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea să donez toţi banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer prin Hospice – Casa Speranţei, aşa cum am procedat şi în urma concursurilor de până acum", spune Adriana.


Are nevoie de 15.000 de euro
Ca să poată participa la maratonul din Antarctica şi să le ofere copiilor bolnavi de cancer o nouă speranţă, Adriana Istrate are nevoie de 15.000 de euro, bani necesari pentru taxa de înscriere, transport, asigurare, echipament şi cazare. "Concursul începe pe 18 noiembrie 2014, însă trebuie să am fondurile până pe 15 octombrie pentru a mă înscrie în competiţie. Vreau neapărat să ajung la maratonul din Antarctica. Fără această primă competiţie, nu voi putea demara o campanie mai amplă de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer de la Hospice – Casa Speranţei", explică tânăra.


Unde poţi dona
Donaţiile se pot face direct în contul Asociaţiei Club Sportiv No Stress, CUI 33077701, din Str. Silvestru 15
IBAN RO44BTRLRONCRT0254137701 - Banca Transilvania.


"Voi merge să vizitez şi Clinica Hospice – Casa Speranţei din Braşov, care este funcţională. Îmi doresc ca, prin ajutorul vostru, să le alinăm suferinţa tuturor copiilor aflaţi în această situaţie ." - ADRIANA ISTRATE
142 de km este lungimea traseului pe care va alerga Adriana Istrate în Antarctica.

Ti-a placut?

4337

afisari