18°

București

ULTIMA ORA

AFACEREA „CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI”, în viziunea lui Dragnea: „NU ÎNCURAJEZ guvernul actual să o cumpere. TREBUIE SĂ FIE RECUPERATĂ...”


Al treilea om în stat, liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, că nu încurajează guvernul actual să cumpere opera „Cuminţenia Pământului”, el arătând că demersul în acest sens făcut de Executivul Cioloş ridică semne de întrebare din punct de vedere al legalităţii şi transparenţei.

Întrebat care este abordarea sa referitor la ce ar trebui să se întâmple cu capodopera lui Brâncuşi, Dragnea a răspuns: „Din câte am înţeles, dacă s-ar fi căutat cum trebuie, s-ar fi găsit documentele care atestau că este deja proprietatea statului român. Pe de altă parte, această operă, ca şi altele, trebuie să fie recuperată, dar printr-o procedură legală şi transparentă”. El a arătat că ceea ce a făcut Guvernul Cioloş referitor la „Cuminţenia Pământului” nu a fost „nici legal, nici transparent” şi a menţionat că acest fapt va fi analizat de către comisiile de specialitate din parlament. Dragnea a mai spus că nu încurajează achiziţia operei de către guvernul actual. „Eu nu încurajez aşa ceva, nu am încurajat nici ce a făcut guvernul trecut. Până la urmă a încasat nişte bani şi nu ştiu cum să-i dea înapoi la oameni. Nu încurajez ca un guvern să se implice în aşa ceva, să promoveze această colectă naţională, să strângă o sumă de bani pe care să nu mai ştie cum să o dea înapoi – pune un semn de întrebare asupra guvernului acestei ţări”, a conchis Dragnea. În programul sesiunii extraordinare din ianuarie a Camerei Deputaților intră dezbaterea şi votul privind cele două ordonanțe de urgență privind achiziția sculpturii „Cumințenia Pământului”. Potrivit unor surse social-democrate, acestea ar urma să fie respinse.

Ti-a placut?

418

afisari