18°

București

ULTIMA ORA

ÎN SFÂRŞIT! LA BAMBOO, criminaliştii au intrat în zona de focar. Anchetator: „S-AU LUAT PROBE INCLUSIV DIN...”


Investigaţiile în cazul Bamboo evolueză cu paşi repezi spre finlizarea cercetării la faţa locului. S-a trecut deja de zona de focar, s-au prelevat probe importante, inclusiv pentru verificarea ipotezei unui mâini criminale, iar anchetatorii spun că sunt... „în grafic”.  

Ceea ce era mai greu s-a reuşit, în ceea ce se numeşte cercetare la faţa locului în dosarul Bamboo: s-a intrat în zona de focar a incendiului. Mai precis în ceea ce a mai rămas din fosta sală de fitness de unde se presupune că ar fi izbucnit incendiul devastator. „Sala de fitness e confirmată sută la sută ca zonă de focar”, ne-a dezvăluit unul dintre anchetatori. În fapt, din această „zonă zero”, criminaliştii şi judiciariştii au luat/prelevat  tot ceea ce aveau nevoie ţinând cont de solicitările celor doi procurori de caz şi de planul de acţiune al anchetei. Împreună cu oamenii legii, marţi, în ziua descinderii, au fost prezenţi în zona de focar şi cei de la ISU. Probele prelevate vor fi supuse expertizelor. În exclusivitate pentru ziarulring.ro, acelaşi anchetator explică: „În principiu, noi am termimnat cu partea de focar. Din acest moment, cercetarea la faţa locului nu va mai dura foarte mult. Suntem în grafic, cum s-ar spune”.

Proba de sol, o... „probă-cheie”?

Am încercat să aflăm care a fost proba cea mai importantă prelevată. „S-au luat inclusiv probe de sol. În cazul în care s-a folosit o substanţă inflamabilă la provocarea incendiului, dacă această ipoteză se verifică, atunci putem afla despre ce material a fost vorba, despre provenienţa lui şi alte informaţii care ne-ar putea interesa”, ne-a mai dezvăluit anchetatorul cu care am stat de vorbă. Totodată, acesta a mai adăugat: „Din zona de focar s-au mai luat bucăţi din instalaţia electrică şi tot felul de alte materiale care ne-ar putea ajuta în stabilirea cauzei incendiului şi a propagării atât de rapide a focului”.

Un principiu valabil şi în anchetă: „Nu iese fum fără foc”

Pe latura propagării focului, anchetatorii au conturat deja o posibilă culpă, dar propagarea focului „este doar o parte subsecventă” în economia anchetei, care, în acest caz, urmează principiul „Nu iese fum fără foc” sau „Nu s-ar fi propagat focul dacă nu era scânteia”. Întrebarea este cine sau ce a produs scânteia la Bamboo şi, tocmai de aceea, anchetatorii încearcă, mai întâi, să afle cauza focului şi apoi consecinţele acestuia, care, din fericire, sunt doar de natură materială, e drept, cu un prejudiciu imens, întrucât, spre deosebire de cazul „Colectiv”, la Bamboo nu s-a înregistrat nicio persoană decedată.

De ce nu mai vorbeşte familia Castellano despre „mâna criminală”?

Întrebat dacă cineva din familia Castelanno, proprietarii clubului, a mai fost audiat, răspunsul a fost negativ. Practic, nici anchetatorii nu i-au mai căutat, dar nici ei nu s-au mai grăbit să vorbească. E puţin ciudată tăcerea lor, ţinând cont că, în primele zile, atât Joshua Castellano, cât şi alte persone din anturajul său, inclusiv avocatul care-i reprezintă în anchetă, au repetat aproape obsedant informaţia că focul a fost pus de o mână criminală. Până în prezent însă, nimeni nu a indicat acea mână şi nici măcar nu a spus pe cine bănuieşte. Ce-i drept, este în primul rând datoria anchetatorilor să verifice şi să probeze această ipoteză a „mânii criminale”. Dacă va fi cazul.

Mai citeşte şi:

MISTERUL FOCULUI prelungit de la Bamboo, pe cale de a fi elucidat. Anchetator: „PEREŢII CLUBULUI...” --- >>> http://www.ziarulring.ro/eveniment/cauze-incendiu-prelungit-bamboo 

CĂUTARE CONTRA CRONOMETRU în dosarul „Bamboo”! Anchetator: „DOI BRITANICI au fost daţi afară din club înainte de incendiu. PROBLEMA E CĂ...” --- >>> http://www.ziarulring.ro/eveniment/incendiu-bamboo-suspecti-britanici 

EXCLUSIV! ÎNCĂ UN MISTER în cazul „Bamboo, incendiu suspect 2”! Află de ce criminaliştii NU VOR SĂ-L AUDIEZE PE BOTEZATU --- >>> http://www.ziarulring.ro/eveniment/mister-bamboo-incendiu-botezatu 

http://www.ziarulring.ro/bucuresti/incendiu-bamboo-atentat-terorist

 IPOTEZĂ-ŞOC: ACT TERORIST la Bamboo?! --- >>> http://www.ziarulring.ro/bucuresti/incendiu-bamboo-atentat-terorist 

Ti-a placut?

917

afisari