18°

București

ULTIMA ORA

CIOLOȘ, elevul lui Gregorian Bivolaru? Care este POZIȚIA organizației MISA


O ŞTIRE-BOMBĂ incendiază internetul! De la o banală postare-comentariu pe contul de Facebook al unui jurnalist s-a ajuns la o ştire-bombă care, dacă ar fi adevărată, ar risca să şifoneze rău de tot imaginea unui fost premier al României.

În acestă dimineaţă, mai multe site-uri au rostogolit o ştire care lăsa să sec înţeleagă, „cu subiect şi predicat” că liderul MISA, Gregorian Bivolaru, acum aflat după gratii, ar „recunoaşte că Dacian Cioloş i-a fost elev”. De pildă dcnews.ro a citat evz.ro, care, la rândul său a citat site-ul misatv.ro, care „anunță că liderul spiritual al Mișcării Spirituale de Integrare în Absolut a dat un interviu unei televiziuni din Germania”,  interviu în care „Gregorian Bivolaru (...) recunoaşte că Cioloş i-a fost elev”, potrivit unui fost avocat al MISA, Mihai Rapcea, avocat aflat cum în duşmănie cu respectiva mişcare spirituală. Negru pe alb, pe evz.ro se scrie: „Avocatul Mihai Rapcea, fost apărător al lui Gregorian Bivolaru, dar devenit foarte critic la dresa multor simpatizanți MISA, a postat pe Facebook un comentariu inedit la o postare a unui coleg de-al nostru despre Dacian Cioloș: „Tocmai a dat Gregorian Bivolaru interviu din pușcărie la o televiziune germană, și recunoaște că Ciolos i-am (mesajul e nu e editat, dar probabil a vrut să scrie «i-a» - n.r.)  fost elev”. 

Un zvon mai vechi legat de Cioloş & MISA, repus pe tapet

 Ca argument forte, cei de la evz.ro nu aduc nici mărturia directă a lui Bivolaru, poziţia MISA, niciun punct de vedere al premierului Cioloş, şi nici, măcar, o dezvoltare a subiectului făcută de cel care intenţionat sau nu l-a lansat, respectiv avocatul Rapcea, cu care ar fi trebuit să stea de vorbă. În schimb, cei de la evz amintesc că „în cursul anului 2015 au mai apărut controverse legate de faptul că Dacian Cioloș ar fi fost elev al școlii de yoga” şi că fostul senator, membru al Comisiei de supraveghere a SRI, Daniel Savu a declarat: „Poate eu știu ce a făcut, dar nu vreau să spun. Din 1991 și până în 1997 a fost reprezentant pentru Fundația Soros. Eu cred că dl Cioloș a știut precis cine este dna Guseth (scandalul momentului era schimbarea Cristinei Guseth din lista de candidați pentru portofolii în Guvernul Cioloș - n.r.). Eu cred că dl Cioloș se întâlnește cu dna Guseth în spațiul ezoteric al spiralelor MISA, amândoi fiind practicanți de spirale MISA. L-am văzut și eu pe internet pe dl Cioloș la spirale MISA în Franța. Erau poze cu soția la spirale MISA”. Ce-i drept, ziariştii care lansează pe piaţă acest zvon complet neverificat ţin să precizeze în final că „trebuie spus că nu au fost aduse niciodată probe în spațiul public”.

Av. Rapcea: „Ştiu din auzite despre această informaţie, nu am fost când s-a făcut filmarea”

Am făcut noi, pe ziarulring.ro, ceea ce trebuiau să facă atât cei de la „Evenimentul zilei” cât şi cei de la „Stiri pe surse” şi anume am stat de vorbă şi cu avocatul Rapcea, dar şi cu cei de la MISA. Mai întâi, după ce ne-am documentat pe Facebook pentru a afla de unde ar fi putut fi amorsat „fitilul” acestei „ştiri-bombă”, l-a sunat pe avocatul Rapcea care ne-a declarat: „Eu nu am văzut materialul video (n.r. – înregistrat de jurnaliştii germani). Ştiu din auzite despre acestă informaţie, ţin să precizez. Nu am fost când s-a făcut filmarea. Dar eu m-am întrebat de ce nu s-a găsit niciun jurnalist român să afle acestă informaţie şi a trebuit să vină unul din Germania să-i i-a un interviu lui Bivolaru. Dar să vă spun exact ce s-a întâmplat. Alecu Racoviceanu (n.r. - editorialist la Evenimentul Zilei) a pus  o postare pe Facebook în care spunea că Cioloş nu mai are timp să facă sex pentru că-l curtează trei guverne sau ceva de genul ăsta.  Iar eu am postat un comentariu în care am spus că Cioloş face sex «in MISA style» pentru că  a fost şi el elevul lui Bivolaru, aspect care este recunoscut  de către Gregorian Bivolaru în cursul unui interviu acordat unui jurnalist german. Acesta a fost singurul mei comentariu. Încă o dată ţin să vă precizez că eu am aflat această informaţie despre declaraţia lui Bivolaru de la o fostă colegă din MISA, dna Cecilia T., care a venit împreună cu jurnalistul din Germania. Dânsa m-a şi certat puţin că am diseminat informaţia înainte să apară materialul video la televiziunea respectivă. Dar provestea este proaspătă, de acum o săptămână. Eu însă nu pot să confirm direct acestă informaţie că nu am fost coleg de an cu domnul Cioloş (n.r. – la cursurile MISA). Dar, cu siguranţă, foştii colegi ar putea să vă spună. Pot să vă mai spun că ştirea s-a mai vehiculat, unii jurnalişti chiar l-au întrebat pe Dacian Cioloş pe pagina lui de Facebook, dar am înţeles că întrebarea ar fi dispărut imediat, e o întrebare incomodă. Noi nu trebuie decât să mai aşteptăm un pic, să apară înregistrarea”.

„Din ce am auzit eu la MISA, omul a fost acolo cursant”

Avocatul Rapcea a mai ţinut să precizeze că pe site-ul său rapcea.ro există şi articole mai vechi care vorbesc despre zvonurile privind presupusele legături ale lui Ccioloş cu MISA: „Există articole mai vechi  în care eu am afirmat fără probe că, din ce am auzit eu la MISA, omul (n.r. - Dacian Cioloş) a fost acolo cursant. Eu în urmă cu un an şi jumătate am scris, dar nu a  interesat pe nimeni atâta timp cât SRI ţine un om în braţe. Problema este că mi se pare ciudat că abia acum subiectul devine interesant”.

Reprezentant MISA: „Nu l-am văzut niciodată pe domnul Cioloş în rândurile noastre”

Am contactat şi Biroul de presă al MISA care nu ne-a oferit un punct de vedere oficial nici despre declaraţia lui Gregorian Bivolaru şi nici despre Dacian Cioloş, în schimb, nu s-a ferit să lanseze un atac direct la avocatul Rapcea, fost membru MISA. Aşadar, domnul C. Cojocaru, de la BP al MISA, ne-a declarat: „Domnul avocat Rapcea ca de obicei bate câmpii şi aberează în fel şi chip. Pot să vă spun însă că nu l-am văzut niciodată pe domnul Cioloş în rândurile noastre. Deci nu am ce să comentez acest lucru. Nu cred că domnul Bivolaru ar fi făcut o astfel de afirmaţie, dar nici nu pot să confirm sau să infirm pentru că nu am luat legătura cu dânsul. Vom lua legătura cu avocatul dânsului şi vă vom oferi în cel mai scurt timp un punct de vedere oficial”.

 

 

Ti-a placut?

2513

afisari