18°

București

ULTIMA ORA

Canicula ne dă din nou mari bătăi de cap! ANM a emis COD GALBEN


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare tip cod galben de caniculă, valabilă astăzi şi mâine. Temperaturile maxime vor ajunge până la 38 de grade Celsius.

“Valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare în vestul și, local, în sudul și centrul țării,  unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge, pe arii relativ extinse, pragul critic de 80 de unităţi și, local, îl va depăși ușor”, informează ANM.

Astăzi,  temperaturile maxime vor ajunge până la 38 de grade  în Banat, sudul Crişanei şi în vestul Olteniei. Mâine, valorile termice vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade, în Banat şi în vestul Olteniei.  

“În jumătatea de nord-vest a țării, luni și marți, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. În cursul zilei de miercuri, disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilității atmosferice”, mai anunţă meteorologii.

Ti-a placut?

3283

afisari