18°

București

ULTIMA ORA

Ce spune ANAF despre meditațiile lui Iohannis


După ce deputatul ALDE Varujan Vosganian a solicitat ANAF să facă o evaluare a veniturilor şi impozitelor plătite de către preşedintele Klaus Iohannis pentru meditațiile acordate ca profesor, Agenția a răspuns că nu are informații pentru perioada 1990-1999, iar pentru perioada de după 2000 nu au fost declarate astfel de venituri, potrivit digi24.ro. 

ANAF arată că până în anul 1999 nu există o situaţie informatizată, iar la Agenție „nu se mai regăsesc date privind veniturile şi impozitele achitate de persoane fizice”.

Documentele privind declaraţiile pe venit, pentru perioada 1990-1999 (arhivate începând cu anul 2000), au fost predate către Arhivele Naţionale, fiind scoase din arhiva organelor fiscale întrucât termenul de păstrare era de 10 ani”, se arată în răspunsul primit de Vosganian, potrivit News.ro.

ANAF precizează că, începând cu anul 2000, când datele au început să fie informatizate, există informaţii privind veniturile salariale obţinute de Klaus şi Carmen Iohannis, iar din anul 2001 sunt înregistrate, pe lângă aceste venituri, şi venituri din chirii, venituri din dobânzi, dividende, proprietate intelectuală, dar nu şi pentru meditaţii.

„În declaraţiile privind veniturile realizate în România (cod 200) depuse pentru anii 2000-2015 persoana fizică nu a înscris venituri realizate din activitatea alte forme de învăţământ (meditaţii)”, spune ANAF.

Ti-a placut?

496

afisari