18°

București

ULTIMA ORA

CLONELE CAZULUI ALESSIA bântuie instanţele din România. Mămică disperată: „Băiatul meu A FĂCUT PIPI PE EL în instanţă, DE FRICA TATĂLUI DIN ITALIA”


Bunica Alessiei rupe tăcerea. Elena Cristescu, mama Irinei şi bunica Alessiei, a dezvăluit, pentru ”ring”, mai multe cazuri dramatice. Este convinsă că, ”prin neaplicarea corectă şi umană a prevederilor Convenţiei de la Haga” privind răpirile internaţionale de copii, mamele micuţilor trimişi de instanţele române taţilor din străinătate sunt ”condamnate pe viaţă”.

În afară de cazurile „Alessia” şi „Anthony”, deja prezentate în paginile ”ring” şi la ”ring TV”, mai sunt alte zeci aflate în diverse faze de judecată, unele, din păcate, finalizate definitiv în defavoarea mamelor care şi-au pierdut sau riscă să-şi piardă copilul, deşi au venit din străinătate cu toată încrederea că instanţele din România li va face dreptate. Sunt cazuri din Italia, Belgia, Japonia, America şi din alte colţuri ale lumii. Unii copii au fost luaţi de la sânul mamelor pe când erau încă sugari. Toate aceste mame se plâng de foştii soţi şi susţin că au fost în legitimă apărare atunci când şi-au luat copilul şi au plecat. Numai că instanţele din România nu le-au dat dreptate.

 „E un dezastru, mi se pare strigător la cer”

”Domnule redactor, după articolele dvs. din «ring» şi emisiunile de la «ring TV», foarte multe mame au luat legătura cu noi dorind, de fapt, să vă contacteze. E un dezastru ce se întâmplă în instanţele care judecă aceste cazuri fără să ia în considerare articolul 13 din Convenţia de la Haga (n.r. - care este de partea părinţilor ce reclamă agresivitatea sau mediul ostil). Practic, copiii sunt smulşi din braţele mamelor de instanţe: că au 10 luni, că sunt alăptaţi, că, de frică să nu ajungă la tată, fac pipi pe ei în faţa judecătorilor. Tot ce se întâmplă în aceste cazuri este o crimă. Nu ştiu ce se întâmplă în instanţele noastre, pentru că alte state nu procedează aşa. România îşi dă 75% din copiii din ţară, în timp ce Polonia reţine 75% din copii în ţară. Am luat aceste date dintr-un raport. Nu ştiu ce se întâmplă, dar mi se pare strigător la cer”, ne-a dezvăluit, astăzi (n.r.-luni), bunica Alessiei, doamna Elena Cristescu, ţinând să precizeze că sunt foarte multe persoane care au contactat-o pe Facebook sau pe alte căi pentru a-şi face auzit strigătul de disperare, fapt care a determinat-o să se gândescă să facă o asociaţie cu numele ”Save Alessia”, în care să-şi unească forţele toate mamele care se confruntă cu astfel de probleme.

Cazul ”Alessia 3”. Povestea lui Antonio şi Nicolo

Bunica Alessiei ne-a pus în legătură cu mai multe mame care au trăit în diverse ţări şi, pe urmă, în instaţele din România drame asemănătoare. Tulburător şi chiar strigător la cer este cazul doamnei I., plecată din Italia... nu de bine. Aceasta susţine că fostul soţ, italianul P.R., fermier bogat - creşte vaci -, îi agresa grav pe cei doi băieţei, acum în vârstă de opt şi şase ani. Este vorba desprea Antonio şi Nicolo. Antonio, cel mai mare, a făcut pe el în instanţă când l-a reauzit şi revăzut pe tatăl său. „În Italia, copiii au fost bătuţi de tată în repetate rânduri. Am probe înregistrate, filmate. Am şi rapoartele medico-legale. Băiatul cel mare, Antonio, care a suportat cele mai multe bătăi şi este cel mai afectat, în momentul în care l-a văzut pe tată în instanţă, a făcut pipi pe el în faţa judecătoarei. Tatăl chiar a recunoscut în faţa instanţei că şi-a bătut copiii. Mai mult, pe lângă bătăile înregistrate şi filmate de mine, tatăl copiilor a mai confirmat în faţa instanţei şi alte tipuri de bătăi. Dacă mâncau prea mult dulce, le dădea şuturi în fund că a doua zi nu mai putea să stea pe scaun. Dacă foloseau prea mult lipici, îi bătea cu palma peste faţă până le făcea semne, dacă făceau baloane de săpun în cadă îi bătea până le dădea sângele pe nas. Am filmat toate aceste agresiuni, aşa cum am filmat şi momentul în care am fost să-l reclam la carabinieri şi el m-a bătut”, ne-a mărturisit mama celor doi micuţi, pe care instanţa a decis să-i trimită tatălui care a reclamat... „răpire internaţională”. Iar instanţa, fără să ţină cont de articolul 13 al Convenţiei de la Haga, ca şi în cazul „Alessia”, a decis să returneze copiii tatălui, luându-i de lângă mama lor.

Procurorul de şedinţă a ţinut cu mama copiilor

Mama lui Antonio şi Nicolo, care aşteaptă de două luni motivarea instanţei pentru a putea să facă recurs, ne-a mărturisit: ”Instanţa, aceeaşi judecătoare din cazul «Alessia», nu a ţinut cont de probele noastre şi nici de faptul că el a recunoscut agresiunile. Sunt două luni de când aştept motivarea. Mai vreau să vă precizez că procurorul de şedinţă a fost în favoarea copiilor: i-a respins cererea tatălui, dar judecătoarea i-a atras atenţia şi, citind pe diagonală ceea ce era depus la dosar, a spus: «O să decidem după aia»”. În ediţiile viitoare vom prezenta şi alte cazuri asemănătoare, dar şi puncte de vedere de la jurişti şi personalităţi de marcă ale vieţii publice care simt că trebuie să ia atitudine, că trebuie schimbat ceva.

Mai citeşte şi:

STRIGĂTOR LA CER! Cazul „Alessia 2”, în instanţele din România. Micuţul Anthony, LUAT DIN BRAŢELE MAMEI şi încredinţat tatălui, practicant de MAGIE NEAGRĂ... ÎN CANADA

EXPLOZIV! SENTINŢA CARE A ŞOCAT ROMÂNIA. Cum poate bloca Irina Cristescu TRIMITEREA FORŢATĂ a fiicei sale în Mexic

LOVITURĂ DE TEATRU! Convenţia de la Haga o POATE SCĂPA pe micuţa Alessia de întoarcerea în Mexic. Vezi... CE SPUN JURIŞTII

”Pe lângă bătăile înregistrate şi filmate de mine, tatăl copiilor a mai confirmat în faţa instanţei şi alte tipuri de bătăi.”, Mama lui Antonio şi Nicolo

Ti-a placut?

2058

afisari