18°

București

ULTIMA ORA

Comandantul forţelor americane din Europa avertizează: Dacă vreţi să fiţi în siguranţă, trebuie să...


Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a afirmat, în cadrul unui interviu acordat  News.ro, că România este un „aliat minunat” şi o „ţară de prim rang” în cadrul NATO, însă este musai să continue investiţiile în Apărare.  

„Atât timp cât NATO rămâne unită (...), atât timp cât rămânem uniţi şi continuăm să desfăşurăm exerciţii, ca cel pe care îl vom face în România, Ungaria şi Bulgaria, atât timp cât fiecare stat îşi aduce contribuţia, atunci vom continua să fim siguri, Europa va continua să fie întreagă, liberă, prosperă şi se va bucura de pace”, a spus Ben Hodges pentru News.ro, acesta fiind prezent în ţara noastră, într-o vizită la baza Mihail Kogălniceanu, în contextul pregătirilor care se fac pentru   exerciţiul militar NATO care se va desfăşura în vară. Acesta a transmis şi un mesaj pentru Europa: „Trebuie să investiţi în securitate dacă vreţi să fiţi în siguranţă. România face acest lucru”.

Generalul a ţinut să laude ţara noastră pentru eforturile pe care le-a făcut până acum, însă a precizat că statul trebuie să acorde în continuare o atenţie sporită Apărării, fiind necesară inclusiv modernizarea echipamentelor, existând şi situaţii în care unele dintre acestea sunt învechite, datând din anii ’50.

 

Ti-a placut?

4501

afisari