18°

București

ULTIMA ORA

Emoţionant. Fiul le-a murit în Colectiv, dar au avut puterea să facă alt copil


Soţii Marcela şi Dorin Bucă, părinţii lui Andrei, tânărul în vârstă de 29 de ani care şi-a pierdut viaţa în tragedia din clubul Colectiv, nu au suportat ideea de a nu avea un copil. Şi-au şters lacrimile, şi-au sedimentat durerea în suflet şi, cu câteva zile înainte de Sfintele Paşti, Marcela Bucă (52 ani) a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă. Potrivit publicaţiei Obiectiv – Vocea Brăilei, cei doi soţi consideră acest copil o minune, un dar de la Dumnezeu şi nu găsesc cuvinte pentru a descrie bucuria pe care o trăiesc în prezent.

În urmă cu un an şi jumătate, o veste cumplită le-a sfâşiat sufletul soţilor Marcela şi Dorin Bucă. Pe 30 octombrie 2015, unicul lor fiu, Andrei, şi-a pierdut viaţa în cumplitul incendiu din clubul bucureştean Colectiv. Avea doar 29 de ani, iar pentru cei doi părinţi existenţa în această lume părea să se fi golit de conţinut şi însemnătate odată cu dispariţa sa. De câteva zile însă, soţii Bucă au din nou un motiv pentru a înfrunta viaţa până la capăt, cu bune şi cu rele, aşa cum este ea hărăzită să fie. Chiar înainte de marea sărbătoare creştină a Învierii, în familie a sosit un nou membru: la vârsta de 52 de ani, Marcela a născut, fără mari probleme, o fetiţă perfect sănătoasă, pe care au botezat-o Andreea Gabriela. 

Pierduseră sensul vieţii

„În momentul când a plecat Andrei dintre noi, am simţit că viaţa noastră nu mai are niciun sens. Am simţit un gol atât de mare încât în fiecare zi când ne sculam, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeles, tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”, a povestit încercatul tată pentru publicaţia „Obiectiv-Vocea Brăilei”.

Foto: „Obiectiv-Vocea Brăilei”

 

Încă nu s-a făcut dreptate 

Andrei Petru Bucă, tânărul brăilean care a pierit în clubul Colectiv la doar 29 de ani, a fost un copil foarte reuşit. Absolvise Facultatea de Arhitectură şi lucra la o renumită firmă din domeniu, având deja câteva reuşite deosebite pe plan profesional.  Din păcate, Andrei este acum doar o amintire care nu se va şterge niciodată din sufletul părinţilor şi prietenilor săi. Aceştia încă mai aşteaptă să se facă dreptate, iar cei responsabili de moartea sa şi a celorlalte 63 de victime din Colectiv să plătească pentru vina lor. Procesele intentate de familiile victimelor împotriva patronilor clubului Colectiv şi a autorităţilor responsabile bat însă pasul pe loc. „Abia în mai se va relua procesul intentat de asociaţia din care facem şi noi parte, numită «Colectiv GTG 3010». Aşteptăm să vedem cum se vor mişca lucrurile în continuare, dar deocamdată nu s-a mişcat mare lucru”, ne-a declarat Dorin Bucă.

 

 

Ti-a placut?

58098

afisari