18°

București

ULTIMA ORA

Liderul MISA solicită instanței din Sibiu să i se „facă dreptate”. Vezi ce argumente aduce Bivolaru pentru rejudecarea procesului său


Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, a fost, azi, din nou prezent la Tribunalul Sibiu. El a rugat instanţa să-i accepte cererea de redeschidere a procesului, în care a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu minor, repetând că este nevinovat și că vrea să i se facă dreptate.

„Consider că este necesar să mi se facă dreptate. Eu am dorit să particip în comisia rogatorie la procesul care s-a desfășurat la Înalta Curte și, în mod cu totul straniu pentru mine, această cerere nu a fost urmată de audierea mea. (...) Eu nu eram vinovat și am o mulțime de dovezi în această direcție și această condamnare a fost un șoc teribil, după ce, în prealabil, două instanțe au constatat că situația în acest dosar este cu totul alta și (...) am fost achitat. Aceste aspecte sunt stranii (...) m-au făcut să consider că nu m-am bucurat de un proces echitabil în această țară, tocmai de aceea vă rog, vă implor, să luați în considerație aceste fapte care sunt evidente, să dispuneți totuși să mi se facă dreptate în sensul de a exista posibilitatea ca acest dosar să fie redeschis. (...) Să se facă dreptate dincolo de aparențe”, a spus Gregorian Bivolaru, către judecătoare, potrivit Agerpres. Avocații tuturor părților din acest dosar de la Sibiu au cerut redeschiderea procesului lui Gregorian Bivolaru, motivând că acesta este prezent, poate vorbi direct cu judecătorul și se poate apăra mai bine. Singurul care se opune redeschiderii procesului lui Bivolaru este procurorul din acest caz, care a spus că liderul spiritual MISA putea să renunțe la azilul în Suedia și să vină în România, la proces, să se apere și că, în România, în această perioadă, niciun membru MISA nu a fost persecutat politic.

Ti-a placut?

623

afisari