18°

București

ULTIMA ORA

Grindeanu: Am înţeles mesajele românilor care au ieşit în stradă. Nu am un “to do list”


Premierul Sorin Grindeanu a vorbit, la Bruxelles, despre protestele izbucnite după adoptarea controversatei ordonanţe de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

Şeful Executivului a spus, astăzi, că a înţeles mesajele românilor care au ieşit în stradă. “Eu am urmărit în această perioadă toate protestele (...) Respect opinia protestatarilor, apreciez faptul că au fost proteste desfăşurate în ordine, chiar apreciez foarte mult creativitatea de care mulţi dintre concetăţenii noştri au dat dovadă în această perioadă. Mesajele pe care le-au transmis le-am înţeles”, a afirmat Grindeanu.

El a adăugat că OUG 14, care abrogă OUG 13, reprezintă o reacţie la protestele din stradă.  “Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în țară, înseamnă că decizia ta n-a fost cea corectă, iar acea decizie trebuie s-o retragi și lucrul ăsta l-am făcut”, a spus acesta.

Grindeanu a mai spus, după discuţiile purtate cu liderii europeni, că nu a primit din partea lor un ”to do list”.  Premierul a precizat şi că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, i-a transmis că îşi doreşte ca, la finale mandatului său, România să aibă înlăturat MCV.

Ti-a placut?

693

afisari