18°

București

ULTIMA ORA

Un deputat USR rupe tăcerea! Iată câți bani primesc lunar parlamentarii


Deputatul USR Iulian Bulai a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu privire la  sumele de care beneficiază parlamentarii.

Iulian Bulai afirmă că  indemnizația unui parlamentar este de 5.564 lei.  “Pe lângă salariu, se mai adaugă următoarele sume care sunt fie fixe (sume forfetare), fie sume care variază (diurne). Așadar, mai dispunem de următoarele sume: 4.600 RON, sumă forfetară pentru locuința în București (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu în București);  1.400 RON, combustibil; 476 RON, sumă alocată pentru deplasări în circumscripția electorală;  616 RON, diurnă pe ianuarie (se primește 160 RON pe zi de activitate în plen);  11.400 RON, sumă forfetară pentru activitatea parlamentară (cabinet parlamentar, angajați, protocol, alte cheltuieli). Aceasta este suma brută din care se scad și taxele angajatorului. Suma netă poate varia între 8.500 și 9.500 RON. Această sumă este singura care nu se folosește în scop personal. Jumătate trebuie decontată pe bază de acte justificative, jumătate pe bază de declarație pe proprie răspundere”, a scris deputatul USR pe pagina sa de Facebook.

 Acesta a precizat că și-a dorit să demonteze toate miturile legate de sumele încasate de parlamentari.

“Într-o Românie unde deciziile se iau în miez de noapte și pe ascuns, transparența este o valoare fundamentală în activitatea mea ca parlamentar. (…)Nu am devenit parlamentar pentru bani”, a mai spus Bulai.

 

 

Ti-a placut?

1204

afisari