18°

București

ULTIMA ORA

Iohannis vrea SCHIMBĂRI PROFUNDE în Învățământ! “Trăim mai multe crize simultan”


Şeful statului susţine că sunt necesare  “schimbări profunde, gândite pe termen lung” în sistemul de învățământ universitar.

“Trăim mai multe crize simultan: pe de-o parte, tinerii au acum cea mai mică pondere în totalul populației din întreaga istorie a României. Pe de altă parte, prea puțini sunt educați la un nivel la care să fie pregătiți pentru a face față unei lumi și unei economii aflate într-o schimbare rapidă. Aceste realități dure nu mai pot continua. Avem nevoie nu de schimbări minore și dese, ci de schimbări profunde, gândite pe termen lung”, a declarat Klaus Iohannis, la cea de-a X-a Gală a profesorului Bologna, potrivit Agerpres.

Preşedintele a mai spus că România este codaşă în clasamentele europene referitoare la finalizarea studiilor universitare.   “Dacă ar fi să alegem un singur punct din care să începem reașezarea sistemului educațional românesc, acesta ar fi probabil cariera didactică, prin încurajarea celor mai buni absolvenți să aleagă misiunea nobilă de a forma generația viitoare”, a adăugat şeful statului, conform sursei citate.

Ti-a placut?

469

afisari