18°

București

ULTIMA ORA

Irina Margareta Nistor, despre Levente Molnar, câştigător al Globului de Aur: "E clar că îl aşteaptă o carieră strălucită"


La cea de-a 73-a ediţie a Globurilor de Aur, „cel mai bun film într-o limbă străină” a fost desemnat „Fiul lui Saul”, un lungmetraj maghiar în a cărui distribuţie a fost inclus şi actorul Levente Molnar, de la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca.
Vestea că pelicula „Fiul lui Saul”, regizată de Laszlo Nemes, a fost recompensată cu Globul de Aur a fost primită cu mult entuziasm la Teatrul Maghiar din Cluj, acolo unde actorul Levente Molnar joacă din 2002. Directorul artistic al instituţiei, Andras Visky, nu a avut suficiente cuvinte de laudă pentru această performanţă. „Premiul acesta este mai mult decât onorant pentru trupa Teatrului Maghiar. Ne bucură foarte mult pentru că Levente Molnar face parte dintr-o companie creativă, cu actori care au făcut roluri importante în filme româneşti şi internaţionale. Este tipul actorului foarte creativ şi care are energii enorme. Este un produs al şcolii de teatru româneşti, fără discuţie. Este absolvent al Facultăţii de Teatru de la Universitatea Babeş-Bolyai. Eu sunt profesor acolo şi este încă un element de mândrie pentru noi atunci când poţi să creezi asemenea personalităţi artistice care te fac mândru”, a declarat, pentru „ring”, Andras Visky.
„Are un rol important în film”
Criticul de film Irina Margareta Nistor a vorbit, de asemenea, la superlativ despre Levente Molnar. „Este un actor absolut remarcabil. Are un rol important în film, fiind al doilea pe casting. Sigur, un actor poate să fie al doilea pe casting, dar nu neapărat să şi joace foarte mult, ceea ce nu este cazul aici. Levente Molnar joacă perfect o chestie extrem de complicată. Nu e deloc uşor filmul ăla. Este foarte complex, de atmosferă. Este formidabil în primul rând că l-au ales, iar apoi sigur că regizorul a avut ochiul suficient de bine format ca să-şi dea seama că este exact ce-i trebuie acolo. Este şi un actor de teatru foarte bun, dar a mai jucat în filme, cred că şi în scurtmetraje. E clar că îl aşteaptă o carieră strălucită. Cred că şansele sunt mari şi la Oscar, aşa că nu putem decât să ne bucurăm.”, a spus, pentru „ring”, Irina Margareta Nistor.


„Fiul lui Saul”, inexistent în România
Câştigător al mai multor distincţii la festivalurile internaţionale de profil, inclusiv la ediţia de anul trecut de la Cannes, „Fiul lui Saul” nu a fost adus încă în cinematografele din România. „Consider că filmul ar fi trebuit să fie văzut deja în România. Aşteptăm şi noi repararea acestei neatenţii, mai ales că are o primire excepţional de bună. De altfel, joi se va anunţa dacă va fi inclus pe lista finală de cinci pelicule pentru premiile Oscar. ”, este de părere directorul artistic al Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca, Andras Visky. „Eu l-am văzut la Cannes, pentru că nu a venit în România. Premiera a fost la Budapesta acum multe luni, însă în România nu l-a adus încă nimeni”, a spus, referitor la acest neajuns, şi Irina Margareta Nistor.

Ti-a placut?

1481

afisari