18°

București

ULTIMA ORA

Joc politic cu miză mare la Consiliul Național al PSD! Gambitul lui Dragnea: Șah la Zgonea prin pionul Niță


Fierbe PSD-ul! În loc să se pregătescă pentru alegerile locale din vară, liderii celui mai important partid din România au început luptele interne. Totul pare să fie însă un plan, atent pus la punct, al liderului Liviu Dragnea.
Astăzi, pesediștii se reunesc în ședința Consiliului Național, la Palatul Parlamentului. Principala temă de discuție va fi, potrivit surselor, alegerea unui nou președinte al Consiliului Național. În prezent, preşedintele CN al PSD este fostul ministru al muncii, Rovana Plumb, aleasă în respectiva funcţie, pe 20 martie 2015, cu 807 voturi "pentru" şi 37 de voturi "împotrivă", din 844 de voturi valabil exprimate. În ciuda faptului că Rovana Plumb părea că se bucură de susținerea actualei conduceri, președintele Liviu Dragnea a făcut o mutare în spatele ușilor închise și l-a adus în discuție pentru funcția de președinte CN pe deputatul Constantin Niță, din Brașov. Jocurile de culise ale liderului PSD nu i-au căzut prea bine Rovanei Plumb, care s-a grăbit să anunțe că nu va mai candida pentru un nou mandat. "Eu am fost aleasă pe o altă structură a Consiliului Naţional, care s-a modificat la congresul PSD din octombrie anul trecut atât în ceea ce priveşte configuraţia, cât şi modul de funcţionare. Şi mi se pare normal ca alte colege sau alţi colegi să preia conducerea acestei structuri. Nu voi mai candida pentru un nou mandat. Eu sunt la muncă zi de zi", a precizat Rovana Plumb. Potrivit Mediafax, singurul candidat care a rămas în cursă în aceste condiții este fix omul lui Dragnea, Constantin Niță.
Divide et impera, tactica preferată a lui Dragnea
Potrivit surselor noastre, mișcările de trupe ale președintelui PSD nu ar avea ca scop răsplătirea organizației de la Brașov pentru susținerea acordată, ci ar avea o miză ascunsă: slăbirea leadershipului intern din partid printr-o tactică foarte dragă baronului de Teleorman: divide et impera. Prin mutarea lui Niță la București și prin acordarea întregului sprijin acestuia, Liviu Dragnea îi atacă poziția lui Valeriu Zgonea, lider care are o susținere tot mai mare din partea formațiunii politice. În acest fel, partidul este ținut într-o stare de agitație, de luptă internă, ce îl face mult mai ușor de controlat.
Scandaluri pe bandă la PSD
Azi pare să fie o zi foarte fierbinte pentru liderii PSD. Potrivit realitatea.net, tot azi urmează să își piardă susținerea toți șefii de filiale locale care nu sunt pe placul lui Dragnea. Astfel, organizațiile Caraș-Severin, Suceava, Sibiu, Iași, Cluj, Tulcea, Constanța și Hunedoara ar urma să fie reorganizate. Această teorie a fost confirmată involuntar chiar de Dragnea, ieri, când a declarat că după CN-ul de mâine urmează imediat organizarea unui Comitet Executiv. Convocarea acestuia din urmă este
necesară pentru alegerea formală a lui Niță, dar este necesară și pentru mazilirea liderilor din teritoriu.

Ti-a placut?

2910

afisari