18°

București

ULTIMA ORA

Jucăriile, efect terapeutic pentru copiii de la "Marius Nasta"


Donaţiile pe care copiii internaţi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" le vor primi în urma campaniei începute de ziarul "ring" şi ARB-TB le vor aduce mai mult decât un simplu zâmbet. Potrivit prof. univ. dr. Ioan Cordoş, managerul institutului, bucuria creată copiilor va influenţa şi vindecarea lor.
Campania de strângere de jucării pentru crearea unei "Camere a Zâmbetelor" destinate copiilor internaţi la Institutul "Marius Nasta", demarată de "ring" şi ARB-TB, în parteneriat cu RIN Hotels şi SRP, a avut un real impact asupra bucureştenilor care au fost impresionaţi de situaţia micuţilor şi au donat o cantitate importantă de jucării. Potrivit prof. univ. dr. Ioan Cordoş, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", jucăriile ce vor ajunge la micuţii cu tuberculoză şi alte boli pulmonare cronice nu le vor aduce doar bucurie, ci le vor grăbi procesul de însănătoşire. "Această campanie mi se pare de un mare ajutor, mai ales pentru aceşti copilaşi, o mare parte din ei provenind din familii sărmane. Le faceţi o bucurie în plus, ceea ce are influenţă şi asupra vindecării lor. Cu cât un om are o mai bună dispoziţie, imunitatea lui creşte şi poate scăpa mai uşor de boală", ne-a declarat profesorul Cordoş.
Donaţii de la o clasă întreagă
Adulţii nu sunt singurii care s-au implicat în campania umanitară. Elevii clasei a II-a A de la Şcoala Generală nr. 118 "Vasile Alecsandri" nu au rămas indiferenţi la suferinţele micuţilor internaţi la "Marius Nasta". Astfel, copiii, împreună cu părinţii şi cadrele didactice, s-au organizat şi au strâns zeci de jucării care, peste doar o săptămână, vor ajunge în braţele micuţilor pacienţi.
Şi tu poţi ajuta
Cei care doresc să ne ajute să le facem acestor micuţi Sărbătorile de Iarnă mai frumoase sunt rugaţi să doneze câte o jucărie, toate acestea urmând să ajungă pe data de 19 decembrie la institut. Donaţiile pot fi aduse în perioada 9-18 decembrie, de luni până vineri, la sediul ziarului "ring" (Şos. Vitan-Bârzeşti nr. 7D, în incinta RIN Grand Hotel, între orele 10.00 şi 19.00) şi la sediul ARB-TB (str. Popa Tatu nr. 58, interfon 04, între orele 9.00 şi 17.00).
1.500 de copii sunt internaţi, anual, în secţia de pediatrie a institutului.
18 decembrie este ultima zi în care se mai pot dona jucării.

Ti-a placut?

2797

afisari