18°

București

ULTIMA ORA

Mencinicopschi este ÎN PERICOL! BOALA de inimă a fostului director al ICA S-A AGRAVAT


Viaţa fostului manager al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), renumitul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, este în pericol. Boala de inimă a cercetătorului s-a agravat pe durata procesului, şocul condamnării şi încarcerarea contribuind decisiv la acest lucru.
Toată România îl cunoaşte, multă lume îi urmează sfaturile în ceea ce priveşte nutriţia sau i-a citit cărţile şi, incontestabil, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi (65 de ani) este o somitate în materie. Vestea că a ajuns în spatele gratiilor în dosarul "ICA" i-a surprins pe toţi cei care l-au cunoscut direct, i-au fost amici sau colaboratori. Mulţi se aşteptau ca deznodământul să fie altul.


A plecat cu medicamentele în sacoşă
"A vrut să ne protejeze pe noi de toată nebunia lungului proces, a încercat să ne ţină departe. Tata este un om onest, puternic şi echilibrat, dar stresul acela l-a afectat. El avea înainte de proces probleme cu inima, iar tensiunea în care a stat şapte ani le-a agravat. Când a plecat şi-a luat medicamentele cu el în bagaj, iar acolo îi sunt administrate zilnic de infirmierii penitenciarului ", ne-a declarat Ioana, fiica profesorului Mencinicopschi.
Nu se uită la TV
"Cred că tata are televizor în celulă, dar nu se uită. El scrie, citeşte, aşa cum făcea şi acasă. Are chiar şi puterea de a glumi că acum dispune de mai mult timp să se ocupe de scris, cărţile fiind refugiul lui. Asta cred că îl şi ajută să-şi menţină echilibrul şi îi dă putere. Are dreptul la trei vizite pe lună. Deşi un om nevinovat are altă percepţie, tata a găsit puterea să-i ierte pe procurori şi completul de judecată", povesteşte fiica profesorului.
Şi-a achiziţionat ulei de măsline
Toată lumea ştie că dr. Menci era adeptul alimentaţiei echilibrate, cât mai naturale, lipsite de conservanţi. La penitenciar se descurcă aşa cum poate. "Există magazinul penitenciarului de unde îşi ia fructe şi legume şi şi-a achiziţionat ulei de măsline pentru a-l adăuga în salate. Ne-a mărturisit că hrana din penitenciar este OK şi reuşeşte să facă o selecţie din ceea ce este în meniu. În rest, tata ne-a spus că sunt în regulă condiţiile din penitenciar, că oamenii de acolo s-au purtat normal şi i-au arătat bunăvoinţă. Până acum a fost în carantină şi nu a intrat în contact cu ceilalţi deţinuţi. Încă nu ştim unde va fi mutat. Nu trebuie neapărat să fie aproape de casă, ci doar să-i fie lui bine", ne-a mărturisit fiica renumitului cercetător.
Soţia profesorului, 11 ore în sala de judecată
"Arestarea tatei a fost un şoc emoţional pentru noi toţi. Mama a fost o singură dată la proces, când s-a pus sechestru şi pe partea ei de casă şi teren. 11 ore a durat procesul. Atunci a văzut mama cum merg lucrurile şi şi-a cam dat seama care va fi deznodământul, dar nu a încetat să spere", ne-a declarat Ioana, fiica profesorului.
"Nu ştiu sigur care este situaţia site-ului tatălui meu (doctormenci.ro), dar cred că aceeaşi echipă se ocupă în continuare de el." - IOANA MENCINICOPSCHI
8 ani cu executare a primit Gheorghe Mencinicopschi în dosarul "ICA".
7 ani a durat procesul ICA.

Ti-a placut?

3817

afisari