18°

București

ULTIMA ORA

Militari români răniți în Afganistan


Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră "Yelow Scorpions" au fost răniţi, azi, în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune. Militarii se află în afara oricărui pericol şi sunt monitorizaţi de personal medical de specialitate, potrivit MApN.
"Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră «Yelow Scorpions» au fost răniţi în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, 19 mai, în jurul orei 12.00 (ora României). Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan când, în urma exploziei unei anvelope, maşina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau s-a răsturnat", se arată în comunicatul MApN.
În urma incidentului, plutonierul-major Dorin Segedi şi caporalii clasa a III-a Sorin Bănulescu, Sergiu Ola şi Elena Cristina Marin au fost răniţi, precizează sursa citată.
După acordarea primului ajutor la faţa locului, militarii au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din baza militară Apache.
"La această oră, militarii sunt în afara oricărui pericol şi sunt monitorizaţi de personal medical de specialitate. Alături de conducerea unităţii militarilor, conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a acestora", se mai arată în comunicat.

Ti-a placut?

1364

afisari