18°

București

ULTIMA ORA

Ministerul Justiţiei, sesizat în cazul lui Kovesi


Aleşii din Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009 au hotărât să sesizese Ministerul Justiţiei după ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a refuzat de trei ori să se ducă la audieri.

Astăzi, Laura Codruţa Kovesi le-a trimis parlamentarilor o scrisoare, explicând motivele pentru care nu s-a prezentat în faţa comisiei.  Fiind a treia oară când aceasta a refuzat invitaţia la audieri, parlamentarii au decis să sesizeze Ministerul Justiţiei. De asemenea, aleşii îi vor trimite o adresă pentru a răspunde în scris dacă a fost sau nu acasă la Gabriel Oprea în seara în care se desfăşura turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

“Doamna Kovesi ne-a comunicat că nu deține informații care să servească la lămurirea unor obiective pe care le are comisia. Aprecierea asta trebuie să fie a comisiei. Eu cred că o abordare mai civilizată și mai în consonanță cu obiectivul comisiei ar fi să ținem cont și de dispozițiile Regulamentului, care se referă la faptul că persoana invitată poate răspunde și în scris și să îi adresăm acea întrebare care ne interesează, dacă în ziua alegerilor prezidențiale, turul doi, din 2009, s-a găsit în casa domnului general Oprea, în intervalul orar, să stabilim, sau după ora 20.00”, a spus senatorul Daniel Fenechiu, potrivit Agerpres.

Ti-a placut?

4590

afisari