18°

București

ULTIMA ORA

EXCLUSIV! ÎNCĂ UN MISTER în cazul „Bamboo, incendiu suspect 2”! Află de ce criminaliştii NU VOR SĂ-L AUDIEZE PE BOTEZATU


Evenimentele „de stradă” din ultimele zile au băgat într-un con de umbră ancheta din dosarul „Incendiu din Bamboo 2”. Asta nu înseamnă că procurorii criminalişti şi poliţiştii judiciarişti nu lucrează pentru a descâlci iţele misteriosului caz „Bamboo” şi a ajunge, la un moment dat, la o concluzie privind cauza focului de acum două săptămâni: accident, neglijenţă sau... mână criminală?!...

Ca de obicei, noi am ţinut sub observaţie zi de zi ancheta de la Bamboo şi, în exclusivitate, suntem în măsură, pe ziarulring.ro, să oferim noi dezvăluiri în exclusivitate. Sunt multe informaţii interesante pe care le vom prezenta, pe rând, azi şi în zilele următoare. Mai întâi însă am vrut să lămurim dacă au apărut sau nu dovezi în favoarea (sau în devavoarea) ipotezei privind o posibilă mână criminală. Anchetatorii ne-au spus că, în afara variantei cu cei doi misterioşi clienţi care vorbeau cu accent britanic, daţi afară din club pentru că erau recalcitranţi, cu puţin înainte de izbucnirea incendiului, alte informaţii noi nu au apărut. Se aşteaptă, evident, decriptarea imaginilor de pe camerele de luat vederi. Lucru care, cu siguranţă, se va întâmpla în săptămânile care urmează. Am întrebat şi dacă patronii clubului, care au lansat ipoteza mânii criminale, au mai fost audiaţi şi ni s-a spus că, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat. În fine, am întrebat dacă a fost audiat sau urmează să fie audiat bine cunoscutul creator de modă Cătălin Botezatu, primul care a lansat ideea unei mâini criminale în cazul recentului incendiu de la Bamboo. Răspunsul primit de la anchetatori a fost... mai mult decât interesant.

„Audierea lui nu ar avea decât valoarea unei mărturii subiective”

Primul răspuns al anchetatorului cu care am stat de vorbă a fost mai mult decât tranşant: „Nu, Cătălin Botezatu nu a fost audiat şi nici nu va fi audiat. Nu a fost audiat pentru că audierea lui nu ar avea nicio utilitate: nu este asociat, nu a fost  în club! Că lumea îl asociază cu Bamboo, dar mai degrabă cu Bamboo-ul vechi, e altă problemă. Altfel, audierea lui nu ar avea decât valoarea unei mărturii subiective. Nu ne-ar putea ajuta cu informații în dosar. Ce ar putea să ne spună Cătălin Botezatu? Că  știe că personalul clubului era pregătit să intervină pentru incendiu?!... Nu știu dacă ar avea relevanță. Așadar, în acest moment, nu este oportună audierea acestuia. Aaaa!... Dacă  venea el cu o informație că a aflat de la X sau de la Y că s-a întâmplat  nu știu ce, era altceva. Dar, altfel, el nu are ce să ne spună mai mult decât Joshua (n.r. – numele corect în acte Joshue Castellano, unul dintre acţionarii de la Bamboo), decât Tarcan (n.r. – administratorul), decât spun angajații”. 

„Cătălin Botezatu nu ar putea să ne ajute cu nimic în anchetă”

Rugându-l să ne ofere mai multe amănunte în legătură cu faptul că Bozezatu nu este acţionar la Bamboo şi cu alte posibile motive pentru care nu ar fi necesară audierea acestuia, anchetatorul ne-a explicat: „Noi am luat acționariatul Bamboo de la Registrul Comerțului și nu am găsit numele lui Cătălin Botezatu, scris negru pe alb, în cadrul acționariatului. Aşadar, de ce să-l audiem? Botezatu nu mai este nici acționar și nu a fost nici în club.  L-am văzut pe la televizor emoționat și așa mai departe, dar el nu are cu  ce să ne ajute concret în anchetă. El poate doar să susțină, să fie o mărturie în plus în favoarea  modului în care cei de la Bamboo aveau pregătită evacuarea pentru incendiu, extinctoare, lucru pe care îl recunoaștem și noi, și anume că au avut o reacție promptă și eficientă. Adică  au făcut tot ce se putea face, ca la carte, pe evecuare. Dar, altfel, domnul Cătălin Botezatu nu ar putea să ne ajute cu nimic în anchetă. L-am putea audia doar ca să zicem că l-am audiat pe Botezatu?!...”.

Ce urmează

Anchetatorii spun că sunt nerăbdători să facă percheziţia informatică asupra camerelor video din Bamboo: „Aşteptăm să vedem imaginile, care ar putea să ne lămurească foarte multe lucruri. Dacă avem un pic de noroc!...”. Şi, de asemenea, în zilele următoare, va demara audierea-maraton a unei liste întregi de muzicanţi care, în aceeaşi seară cu incendiu, într-o clădire apropiată Clubului Bamboo, a avut loc „Revelionul lăutarilor”, eveniment de la care se zice că mulţi participanţi ar fi ieşit şi ar fi fumat în zona de unde se presupune că s-a aprins vâlvătaia: o anexă a Bamboo, o fostă sală de fitness. „Așteptăm o listă completă cu cei care au participat la «Revelionul lăutarilor». După ce vom primi această listă, vom începe să audiem și lăutarii prezenți la acest eveniment”, spun surse din anchetă. Este lesne de înţeles că, atunci când vor avea loc aceste audieri, vă vom ţine la curent. 

Foarte important!

Aşa cum v-am promis, în zilele următoare, vom prezenta dezvăluiri noi cu privire la ancheta din dosarul „Bamboo, incendiu suspect 2”. Rămâneţi pe ziarulring.ro pentru a fi primii care veţi afla aceste informaţii exclusive.

Mai citeşte şi:

http://www.ziarulring.ro/eveniment/cauze-incendiu-prelungit-bamboo

http://www.ziarulring.ro/eveniment/incendiu-bamboo-suspecti-britanici

http://www.ziarulring.ro/bucuresti/incendiu-bamboo-atentat-terorist

 

Ti-a placut?

1221

afisari