18°

București

ULTIMA ORA

Poliţist, ucis în plină stradă la Paris. Champs-Elysées, închis de forţele de ordine


Un poliţist a fost ucis şi altul a fost rănit, în această seară, la Paris. Potrivit CNN, cei doi au fost atacaţi de o persoană neidentificată, care mai apoi a fost ucisă. Totodată, un pieton a fost rănit în schimbul de focuri. Poliţia a blocat accesul pe bulevardul Champs-Elysées.

UPDATE. 23.44
Presa franceză anunţă că atacatorul era cunoscut de serviciile de informații.

UPDATE. 23.35
Potrivit BFMTV, atacatorul scrisese pe Telegram, o reţea de socializare, că vrea să ucidă polițiști. Forţele de ordine au reuşit astfel să îl identifice pe atacator şi efectuează deja percheziţii în locuinţa sa.

UPDATE. 23.32
Presa locală anunţă că poliţistul rănit în timpul atacului a murit.

UPDATE. 23.18

Autorităţile franceze tratează incidentul ca un atac terorist, ancheta fiind încredinţată DGSI (Direction Générale du Securité du Térritoire).

UPDATE. 23.13

Potrivit Le Monde, atacatorul s-a dat jos dintr-un automobil și a deschis focul, cu o armă automată, asupra mașinii în care se aflau polițiștii.

ŞTIRE INIŢIALĂ

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Johanna Primevert, a declarat pentru The Associated Press, că atacatorul a vizat poliţişti care păzeau o zonă din apropierea staţiei de metrou Franklin Roosevelt, o zonă populară în rândul turiştilor.

Acest atac are loc cu trei zile înaintea primului tur al alegerilore prezidenţiale.

Ti-a placut?

1100

afisari