18°

București

ULTIMA ORA

Primele donaţii pentru copiii de la "Marius Nasta"


IMPLICARE. Campania de strângere de jucării pentru amenajarea unei "Camere a Zâmbetelor" pentru copiii internaţi la "Marius Nasta", organizată de "ring" şi ARB-TB, a debutat ieri. Printre persoanele care au adus jucării s-a numărat şi o doamnă care a decis să le doneze micuţilor un televizor pentru a putea viziona desene animate.

Ajută-ne să dăruim o Cameră a Zâmbetelor copiilor internaţi la Marius Nasta !

De Crăciun, şi nu numai, orice copil are dreptul la un zâmbet. Pentru micuţii cu tuberculoză, internaţi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", acesta este un lux. Pentru a veni în sprijinul lor, ziarul "ring" şi Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză demarează, luni, o campanie de strângere de jucării în scopul amenajării unei săli de joacă în interiorul spitalului. Alătură-te şi tu campaniei noastre printr-o simplă donaţie.
Supranumită şi "boala sărăciei", tuberculoza (TBC) afectează, în fiecare an, mii de persoane din România. Printre acestea se numără şi sute de copii, unii în vârstă de doar câteva luni. O mare parte ajung la Secţia de pneumoftiziologie copii X din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" pentru a fi trataţi. În afară de tuberculoză, tot la "Marius Nasta" ajung, în fiecare an, peste 1.000 de copii cu alte boli pulmonare cronice. În funcţie de severitatea bolii, cei mici pot rămâne internaţi aici chiar şi patru luni, perioadă în care sunt privaţi de multe dintre bucuriile copilăriei. Pentru a le readuce zâmbetul pe buze, dar şi a le face una dintre cele mai mari bucurii ale vârstei, "ring" şi ARB-TB, în parteneriat cu RIN Hotels şi Societatea Română de Pneumologie, demarează campania "O simplă jucărie pentru o mare bucurie", care are ca scop final amenajarea unei săli de joacă, o Cameră a Zâmbetelor, pentru micuţii internaţi la "Marius Nasta".
Orice donaţie ajută!
Cei care doresc să ne ajute să le facem acestor micuţi Sărbătorile de Iarnă mai frumoase sunt rugaţi să doneze câte o jucărie, toate acestea urmând să ajungă pe data de 19 decembrie la institut. Donaţiile pot fi aduse în perioada 9-18 decembrie, de luni până vineri, la sediul ziarului „ring” (Şos. Vitan-Bîrzeşti nr. 7D, în incinta RIN Grand Hotel, între orele 10.00 şi 19.00) şi la sediul ARB-TB (str. Popa Tatu nr. 58, etaj 2, ap. 4, interfon 04, între orele 9.00 şi 17.00).
Locul I în UE
Potrivit unor statistici din 2012, România are cel mai mare număr de cazuri de TBC din Uniunea Europeană, 77 de persoane fiind diagnosticate zilnic cu această boală. La începutul acestui an, ARB-TB a demarat o campanie naţională de informare menită să atragă atenţia societăţii asupra gravităţii situaţiei generate de tuberculoză, dar să şi găsească soluţii de prevenire a îmbolnăvirilor.
15 copii se internează, lunar, la Institutul "Marius Nasta" cu tuberculoză.
4 luni este perioada maximă de internare a copiilor cu o formă severă de tuberculoză.

Ajută-ne să dăruim o Cameră a Zâmbetelor copiilor internaţi la "Marius Nasta"

Ti-a placut?

4631

afisari