18°

București

ULTIMA ORA

PROCES... „CU PATRAFIR”! Arhiepiscopul Tomisului, contestaţie în dosarul în care este JUDECAT PENTRU CORUPŢIE


Apărătorul Arhiepiscopului Tomisului, celebra avocată Maria Vasii, a contestat actele de urmărire penală la termenul de azi de la Curtea de Apel Constanţa în dosarul în care Înalt Prea Sfinţitul inculpat Teodosie este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, precizând că va dovedi că acesta nu a săvârşit această faptă.

“Astăzi am depus şi eu şi ceilalţi colegi ai mei contestarea actelor de urmărire penală, iar la termenul viitor le vom şi dezbate. Veţi vedea că, aşa cum am afirmat de la început, Înaltul Teodosie nu poate fi acuzat de infracţiune de corupţie pentru că nu a săvârşit-o, această împrejurare s-a confirmat, a fost scos de sub acuzaţie şi vă amintiţi câte vorbe grele s-au spus pe seama Înaltului. În aceeaşi formă venim şi vă spunem, veţi vedea că dincolo de aceste acuzaţii grele care i se aduc Înaltului la finalul judecăţii se va dovedi că Înaltul nu a săvârşit această faptă. Este regretabil că un slujitor al lui Dumnezeu, care s-a format timp de zeci de ani pentru a sluji religios, ajunge să fie defăimat de către opinia publică ca urmare a acestor acuzaţii pentru fapte administrative”, a declarat avocata Maria Vasii la finalul termenului de judecată, potrivit news.ro.

Apărătorul Înaltului Prelat a mai menţionat că, dacă erau nereguli, APIA trebuia să le arate funcţionarilor Arhiepiscopiei Tomisului acolo unde au greşit, iar lucrurile ar fi fost îndreptate din punct de vedere administrativ. La rândul său Arhiepiscopul Tomisului a spus că nu înţelege de ce este acuzat de declaraţii false de către procurorii anticorupţie, precizând că nu a făcut niciun fel de declaraţii nici la APIA, nici în altă parte. Următorul termen pe fond, tot în procedură de cameră preliminară, a fost stabilit pentru data de 24 aprilie.

Foto: doxologia.ro

Ti-a placut?

372

afisari