18°

București

ULTIMA ORA

Prof. dr. Vasile Niţescu: „Cine se naşte cu GENA Gay 1 va fi HOMOSEXUAL”


Practicarea relaţiilor sexuale cu parteneri de acelaşi sex a născut, de-a lungul timpului, o serie de controverse. Unii au acceptat mai uşor ideea de homosexualitate, alţii au combătut-o vehement, iar oamenii de ştiinţă susţin că există o genă care generează o astfel de orientare.


Homosexualitate înseamnă, conform prof. dr. Vasile Niţescu, întemeietorul Catedrei de Sexologie Clinică din Cadrul UMF „Carol Davila”, practicarea de relaţii sexuale, contrar firii umane, între parteneri de acelaşi sex.
Factorul genetic, decisiv
„Cauzele determinante ale homosexualităţii, în special cea masculină, i-au preocupat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă. În 1993, un grup de cercetători americani au descoperit în cariotipul homosexualilor, pe cromozomul X, gena cunoscută sub denumirea de Gay 1, context în care s-a dovedit că homosexualitatea are programare şi transmitere genetice. Ulterior, în etiologia homosexualităţii s-a stabilit un grup de gene predispozante care, sub influenţa unor factori hormonali, psihosociali, de mediu etc. pot determina orientarea homosexuală. Cine se naşte cu gena Gay 1 va fi homosexual”, explică prof. dr. Niţescu.
Gravidele pot afla dacă vor naşte homosexuali
„Descoperirea genei Gay 1 a generat o seamă de discuţii şi studii printre care se numără şi cea cu privire la posibilitatea avortării produsului homosexual. Practic, un test simplu, efectuat din lichidul amniotic în primele trei luni de sarcină, poate analiza un marker ce stabileşte dacă produsul de concepţie are gena Gay 1. În acest caz, gravida poate decide dacă păstrează sarcina sau face avort. Astfel s-ar putea eradica homosexualitatea”, susţine medicul.
Alte cauze ale fenomenului
„În realitate, cauzele homosexualităţii sunt complexe. Nu doar structura genetică poate determina această orientare sexuală. Organismul uman poate fi modificat prin radiaţii, medicamente şi virusuri în timpul perioadei de embriogeneză. Astfel, pot apărea mutaţii genetice, unele de comportament sexual anormal, specific homosexualităţii, pedofiliei, necrofiliei, zoofiliei etc”, explică prof. dr. Niţescu.
Leziunile creierului pot fi de vină
„Homosexualitatea este cea mai frecventă deviere de comportament sexual, după masturbaţie, şi prima formă de deviaţie sexuală majoră. Ea poate avea drept cauză şi afecţiuni negenetice cum ar fi leziuni ale creierului, context în care se perturbă mecanismele de inhibiţie selectivă pentru sexul genetic, deci apare hipersexualitatea cu comportament sexual aberant în alegerea partenerului/ei, determinând, de exemplu, actul sexual cu animale sau folosirea de obiecte neînsufleţite. Sexualitatea se defineşte inclusiv genetic, prin genele situate pe cromozomii de sex, persoana percepându-se psihic ca bărbat sau femeie, constituind astfel identitatea de sex, cu comportamentul şi atracţia sexuală faţă de persoana de un anumit sex. Astfel, orientarea poate fi corectă - normală, sau incorectă - deviantă”, afirmă specialistul.
„Cercetătorii de la Universitatea Humbold au dovedit, în urma unei test pe animale, că stresul în perioada de gestaţie duce la naşterea de pui homosexuali.” Prof. dr. Vasile Niţescu
„Gena Gay 1 nu a fost găsită la persoanele care au comportament sexual normal. Aceasta a fost depistată în mod semnificativ la homosexuali.”, Prof. dr. Vasile Niţescu
„După masturbaţie, homosexualitatea este cea mai frecventă deviaţie de comportament sexual.”, Prof. dr. Vasile Niţescu

Ti-a placut?

15398

afisari