18°

București

ULTIMA ORA

PROGNOZA METEO pentru vineri! Vremea continuă să fie RECE


Vineri, vremea va fi în general închisă. În cursul zilei, pe arii restrânse vor fi lapoviţe şi ninsori în Moldova şi ploi în Dobrogea, dar mai ales seara şi noaptea, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.
În Muntenia şi Dobrogea va ploua, iar în celelalte regiuni vor fi ploi, lapoviţe şi ninsori. În zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune un nou strat consistent de zăpadă. În jumătatea de sud a teritoriului, cu precădere la deal şi la munte, cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vântul, slab şi moderat pe parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului în regiunile sudice şi pe crestele montane.
Temperaturile maxime, în limitele normelor climatologice caracteristice acestei perioade, vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, mai ridicate în Dobrogea, până la 12 grade pe litoral, iar cele minime între -3 şi 9 grade.
ÎN BUCUREŞTI
Vremea se va menţine închisă şi temporar, în special seara şi în cursul nopţii, va ploua moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.
LA MUNTE
Vremea va fi în general închisă. Mai ales seara şi noaptea, aria precipitaţiilor, predominant sub formă de ninsoare, se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane, iar în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vântul, slab şi moderat pe parcursul zilei, se va intensifica în a doua parte a intervalului cu precădere în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de cele din ziua precedentă.
 

Ti-a placut?

643

afisari