18°

București

ULTIMA ORA

Scandal MONSTRU în ALDE! Tăriceanu sare la gâtul lui Constantin


Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a transmis un mesaj categoric în ceea ce-l priveşte pe Daniel Constantin, după ce acesta din urmă a spus că nu are de gând să candideze la şefia formaţiunii politice, mulţumindu-se, în schimb, cu funcţia de preşedinte executiv.

“Nu i-am oferit nicio funcție pentru că eu nu am în buzunar funcții. Această funcție (n.r.- de președinte executiv) mi-a spus domnia sa că și-o dorește.  (...) Am observat (...) că ar fi preferat să ajungem la o înțelegere cu privire la repartizarea pozițiilor de conducere în care să câștige un avantaj pe care nu îl merită, pentru că eu cred că ocuparea funcțiilor de conducere într-un partid trebuie să reflecte proporțional efortul și contribuția fiecăruia. Deci, eu ceea ce vreau să facem este să nu stabilim la masa verde ceea ce este domnul Constantin și ceea ce este altcineva. (...) Prefer să se facă Congres de alegeri de sus până jos. Și din acest motiv dânsul fuge cum vedeți și încearcă să amâne cât mai mult Congresul doar — doar vom ajunge la o înțelegere”, a spus Tăriceanu, la Parlament, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că nu are de gând să facă nicio înţelegere cu Daniel Constantin, în condiţiile în care a făcut acest lucru la alegerile parlamentare.  “O dată mi-a fost de ajuns și m-am fript, la alegerile parlamentare, cu listele. Dacă dorește, facem în partid Congres, cu alegeri de sus până jos. Cine primește un număr de voturi ca să ocupe o funcție, bine, cine nu, cu părere de rău, asta este. Nu putem să stăm să negociem tot timpul numai ca să se regăsească unii sau alții, după merite bănuite, dar neștiute de nimeni, în funcțiile de conducere ale unui partid”, a mai afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă există riscul ca Guvernul Grindeanu să rămână fără susţinere în parlament, în cazul în care Constantin ar părăsi partidul, Tăriceanu a răspuns: “Acest risc nu există. (...) Sunt foarte mulți oameni din PC care s-au integrat în ALDE,  sunt oameni pe care i-am susținut să ocupe poziții importante și la nivelul funcțiilor politice din Parlament și din Guvern și care au înțeles să rămână mai departe în proiectul nostru comun. Probabil că vor fi câțiva, nu știu, care sunt dispuși să îl urmeze pe Constantin în întreprinderea domniei sale”.

Ti-a placut?

486

afisari