18°

București

ULTIMA ORA

SCRISOARE INCENDIARĂ! "Vă scriu pentru a vă ruga să îndreptaţi O RUŞINE A JUSTIŢIEI". Ce îl roagă pe Ponta FIUL DISIDENTULUI URSU


Sosit din America pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de justiţia din România, fiul disidentului Gheorghe Ursu i-a adresat premierului României o impresionantă "scrisoare deschisă".
"Vă scriu pentru a vă ruga să îndreptaţi o ruşine a justiţiei române: ruşinea aservirii unor magistraţi faţă de interesele şi influenţa fostei Securităţi. Aceşti magistraţi militari fac o batjocură din condamnarea crimelor comunismului în România, stârnind dezgustul opiniei publice şi nedumerirea presei şi organismelor internaţionale care se aşteptau ca ţara noastră să reuşească în sfârşit să-şi asume trecutul şi să se rupă de complicităţile perioadei de tranzitie la democraţie." Aşa începe emoţionanta scrisoare pe care, săptămâna trecută, fiul disidentului Ursu i-a adresat-o primului-ministru al Guvernului României.


La dezbaterea de la "ring TV", Andrei Ursu a intervenit pe SKIPE... din SUA
Aţi putut citi deja în ziarul "ring" vineri şi, probabil, aţi văzut şi ascultat şi dezbaterea din emisiunea "ring TV" de duminică cu ultimile noutăţi ale dosarului "Ursu", un caz-simbol, un caz exemplar, care, din păcate, de 25 de ani încoace, nu şi-a găsit în justiţia din România o rezolvare la fel de... exeplară. La dezbaterea de la "ring TV" a participat un reporter "ring" (autorul acestor rânduri), alături de neobosita şi curajoasa avocată Eugenia Crângariu (apărătoarea familiei Ursu) şi de încă tânărul, dar înţeleptul fost deţinut politic Radu Filipescu (care a fost şi el închis "la Rahova" şi în alte "stabilimente" ale fostului regim, în perioada în care Ursu era torturat şi ucis cu bestialitate în beciurile miliţiei şi Securităţii). Din SUA, pe skipe, a intervenit Andrei Ursu, cel care, din 1985, de la moartea tatălui său, dar mai ales începând cu 1990, nu conteneşte să bată la toate porţile şi să caute DREPTATEA şi ADEVĂRUL (şi, evident, pedepsirea exemplară a celor vinovaţi de uciderea lui Gheorghe Ursu).


Patru documente plus... încă unul
Mâhnit de ultima sentinţă dată în cazul tatălui său, Andrei Ursu, fiul disidentului ucis în tortură, în 1985, în beciurile Miliţiei şi Securităţii, a fost, săptămâna trecută, pentru câteva zile în România: pentru a trage un semnal de alarmă în urma unei şocante motivări date de un judecător militar! Este vorba despre colonelul magistrat Gabriel Gunescu, de la Tribunalul Militar Bucureşti, care a refuzat să-l judece pe securistul-anchetator împotriva căruia familia Ursu a făcut plângere penală. Tot săptămâna trecută, în afară de o plângere adresată Parchetului General (pentru redeschiderea cazului prin repunerea pe rol a dosarului disjuns în urmă cu 11 ani) şi de o alta depusă la CSM în vederea cercetării judecătorului militar Gunescu, fiul disidentului Ursu a adresat unor înalţi demnitari ai României trei... "scrisori deschise": preşedintelui României, ministrului justiţiei şi primului-ministru Victor Ponta. Foarte impresionantă este cea din urmă.


Un sacrificiu care a făcut posibilă cariera democratică a politicienilor de azi
Andrei Ursu îşi pune mari speranţe în tânărul premier al României pe care speră că nu-l fi atins/marcat deloc "aripa malefică" a binomului torţionar "Partid-Securitate". Adică fosta poliţie politică. "Domnule prim-ministru, nu ştiu în ce măsură dictatura comunistă sub Ceauşescu v-a afectat direct şi personal. Milioane de oameni care au trăit cu frica Securităţii şi a informatorilor, la cozi nesfârşite, fără speranţă; fără alimente de bază, lumină şi căldură; cu raţia de două ore de televiziune pe zi slăvindu-l pe dictatorul ale cărui decizii arbitrare şi megalomanice le făcuseră viaţa amară; şi pe care trebuiau ei înşişi să-l aplaude, scandând dezgustătoarele lozinci pe trasee, în adunări, la uriaşele mitinguri ce-au lăsat o cicatrice încă sensibilă pe conştiinţa morală a poporului român. Aceste milioane de oameni nu au uitat", îi mai spune Andrei Ursu premierului. El explică de ce toţi cetăţenii României de azi ar datora respect celor care, în condiţii de teroare a anilor '80, precum disidentul Gheorghe Ursu, şi-au dat viaţa pentru ca, după 1989, să se poată respira... aerul libertăţii. Andrei Ursu spune: "În cazul de faţă, e vorba de un om care a murit pentru că a avut curajul să se opună şi să pună pe hârtie ceea ce alte milioane gândeau. Un om care a fost ucis pentru că nu a acceptat delaţiunea şi pentru ideea de libertate care, inspirându-i pe revoluţionarii din decembrie 1989, a stat la baza sistemului democratic ce a făcut posibilă cariera dumneavoastră de azi, domnule prim-ministru."
"Datoria de onoare a aleşilor: să cureţe justiţia!"
Întrebat dacă intenţionează să se adreseze şi unor organisme internaţionale şi, eventual, dacă, prin intermediul "ring", mai vrea să le trasmită ceva aleşilor, în exclusivitate pentru "ring", Andrei Ursu ne-a declarat: "Probabil că voi face plângere şi la CEDO, şi la alte organisme internaţionale, dar eu sper să se rezolve totul aici, în ţară. Şi să se mişte ceva şi la noi. Sunt oameni, politicieni care au făcut carieră datorită acestui nou sistem de după decembrie 1989. Le-am scris reprezentanţilor aleşilor noştri care au profitat de cei care şi-au dat viaţa, ca şi tatăl meu, pentru un nou sistem: pentru libertate, pentru democraţie. Ar fi bine să-şi aducă aminte cui le datorează cariera politică şi, poate, ca o datorie de onoare, să cureţe justiţia pentru că, dacă este ceva de făcut la acest nivel, reprezentanţii aleşilor trebuie să ia act de faptul că oameni ca judecătorul Gunescu sabotează justiţia română şi să facă în aşa fel încât să fie schimbaţi din funcţie pur şi simplu. De câte probe mai e nevoie pentru aleşii noştri, vorbesc de toată ierarhia (preşedinte, premier, ministrul justiţiei) care au spus, cel puţin formal, că vor să condamne comunismul şi să reformeze justiţia? Păi cum o reformează dacă în tribunalele militare mai există oameni total aserviţi fostei Securităţi?!...".
"O CONTINUARE SISTEMATICĂ A UNEI POLITICI (...) DE MUŞAMALIZARE A CRIMELOR SECURITĂŢII"?!?...
ÎN FINALUL SCRISORII, Andrei Ursu îl roagă pe premier "să-şi exercite atribuţiile legale ale funcţiei pentru a face posibilă înfăptuirea justiţiei în România". Fiul disidentului asasinat în 1985 face un adevărat "rechizitoriu" magistraţilor implicaţi în dosarul/dosararele tatălui său, un "rechizitoriu" cu următoarea concluzie: "Până acum, magistraţii Vasilache Ion, Molcuţ Iuliu, Ionescu Ruxandra şi Gunescu Gabriel NU AU VRUT NICI MĂCAR SĂ-L ANCHETEZE A PE TORŢIONARUL PÂRVULESCU (n.r.- anchetatorul lui Gheorghe Ursu), cu atât mai puţin să-l judece şi să-l condamne, folosind pretexte pe cât de nelegale, pe atât de aberante. Aici nu e vorba de o încălcare oarecare a legii; e vorba de O CONTINUARE SISTEMATICĂ A UNEI POLITICI (...) DE MUŞAMALIZARE A CRIMELOR SECURITĂŢII". Dincolo de ce va face sau nu va face premierul (după citirea acestei "scrisori deschise"), cazul "Ursu" rămâne un caz-simbol pentru istoria recentă a României.
Mai citeşte şi:
Nu rataţi la RingTv cazul "Ursu": "E STRIGĂTOR LA CER! Judecătorul militar Gunescu DISCULPĂ ÎNTREAGA SECURITATE!"
După uciderea lui Gheorghe Ursu, familia disidentului a continuat să fie persecutată de Securitate. Află ce i-a scris Andrei Ursu... preşedintelui Băsescu
Fiul disidentului Gheorghe Ursu acuză: "Sistemul îi protejează în continuare pe foştii securişti. Ministrul justiţiei şi preşedintele să ia act"
Fiul disidentului ucis în 85 la Rahova: ”Cazul URSU a contribuit la CĂDEREA COMUNISMULUI”
"Vă scriu pentru a vă ruga să îndreptaţi o ruşine a justiţiei române: ruşinea aservirii unor magistraţi faţă de interesele şi influenţa fostei Securităţi." - ANDREI URSU, fiul disidentului ucis de Securitate
"Până acum, magistraţii Vasilache Ion, Molcuţ Iuliu, Ionescu Ruxandra şi Gunescu Gabriel NU AU VRUT NICI MĂCAR SĂ-L ANCHETEZE A PE TORŢIONARUL PÂRVULESCU (n.r.- anchetatorul lui Gheorghe Ursu), cu atât mai puţin să-l judece şi să-l condamne, folosind pretexte pe cât de nelegale, pe atât de aberante." - ANDREI URSU, fiul disidentului ucis de Securitate
"Domnule prim-ministru, vă rog să vă exercitaţi atribuţiile legale ale funcţiei pentru a face posibilă înfăptuirea justiţiei în România în acest caz emblematic (n.r. -cazul «Ursu») pentru gradul de reformare (sau de ne-reformare) a justiţiei, un caz, de altfel cunoscut, inclusiv pe plan internaţional." - ANDREI URSU, fiul disidentului ucis de Securitate
3 scrisori deschise a adresat săptămâna trecută Andrei Ursu: preşedintelui Traian Băsescu, ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc, şi premierului României, Victor Ponta.

Ti-a placut?

4341

afisari