18°

București

ULTIMA ORA

DEZVĂLUIRE ŞOCANTĂ în CRIZA BEBELUŞILOR BOLNAVI: Există apă îmbuteliată cu germeni peste limita admisă


În plină “criză a bebeluşilor”, în timp ce copiii din Argeş, dar şi din alte judeţe se îmbolnăvesc pe capete, iar autorităţile nu pot preciza clar ce generează această situaţie, Simona Man, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, face, pe blogul personal, o dezvăluire şocantă: un buletin de analiză a dovedit că în mai multe tipuri de apă de masă îmbuteliată se găsesc germeni mult peste limita admisă.

La doar câteva ore după postare, mesajul doamnei Man cu privire la apa plină de germeni a dispărut de pe blog. Nu ştim ce a determinat-o să revină asupra deciziei şi nici nu am putut să o contactăm la numerele afişate pe blog. Totuşi, afirmaţiile Domniei sale, în postarea pe care o făcuse, sunt susţinute de un buletin de analiză pe care îl ataşase textului (vezi foto).

Poate provoca inclusiv SHU

Potrivit demnitarului, în urma prelevării de probe, a fost determinată existenţa a numeroşi germeni, inclusiv Escherichia coli (E. coli) şi bacterii coliforme. „Aseară mi-a parvenit informaţia conform căreia, în urma prelevării de probe de la diferite tipuri de apă de masă, au fost determinate probe neconforme, care atestă existenţa a numeroşi germeni, cu mult peste limita admisă (NTG = numărul total de germeni). Am văzut mai multe buletine de analize. În unele apar Escherichia coli şi bacterii coliforme. Dau exemplul unui buletin de analize care relevă faptul că, deşi limita de germeni este 100, apa conţine 20.000, la temperatura de 22 de grade Celsius. Pentru neiniţiaţi, fac precizarea că apa aceasta poate provoca inclusiv sindromul hemolitic uremic”, scrisese Simona Man pe blog.

Scandalul îmbolnăvirii bebeluşilor continuă

După ce s-a spus că brânza de la Lactate Brădet conţine E. coli, dar altă tulpină decât cea care a îmbolnăvit bebeluşii din Argeş, iată că, acum, pentru şapte dintre angajaţii firmei analizele au arătat că sunt infestaţi cu E. coli patogen. La rândul său, patronul Lactate Brădet, Marius Badea, susţine că cei şapte angajaţi depistaţi nu lucrau direct cu brânza. Mai mult, acesta a declarat: “Produsele noastre sunt bune. Chiar dacă acei oameni au E. coli, produsele sunt de calitate. Dacă plecau de la noi produse cu probleme, nu aveam epidemie?”.

Copii cu probleme digestive internaţi:

- 4 la „Marie Curie”;

- 22 în spitalele din judeţul Argeş.

Ti-a placut?

1968

afisari