18°

București

ULTIMA ORA

SEIF MISTERIOS, SCĂPAT DIN FLĂCĂRI, păzit non-stop de anchetatatori şi de Castellano. CE ASCUNDE... „CIFRUL DE LA BAMBOO”


Aşa cum v-am promis, vă prezentăm azi un nou episod al „enigmelor de la Bamboo”. Enigme cărora anchetatori cu multă experienţă - criminlişti şi judiciarişti de top – caută să le dea de cap.

Un detaliu interesant şi mai puţin cunoscut al anchetei de la Bamboo se referă la un misterios seif rămas sub dărâmături şi păzit cu străşnicie şi de anchetatori, dar şi de Joshua Castellano, unul dintre acţionarii clubului care, în urmă cu două săptămâni, a ars din temelii. Ce să fie oare ascuns în acest seif pe care mai marii clubului au vrut să-l ia pe sus chiar în timpul incendiului, dar nu au avut succes? Vă daţi seama că anchetatorii sunt cei mai interesaţi să afle ce se ascunde sub... „cifrul din Bamboo”.

„Lui Joshue îi era teamă... nu ştiu, dar e ceva important acolo”

L-am întrebat pe unul dintre anchetatorii care investighează cauzele (şi consecinţele) focului de la Bamboo dacă, în afară de urmele dezastrului propriu-zis, sub dărâmături (sau în alte zone adiacente) s-ar putea găsi şi alte indicii/probe care să conducă spre alte piste decât cele referitoare la incendiu. Şi am primit un răspuns mai mult decât interesant: „Poate aţi aflat sau nu, dar am să vă spun că noi avem de ridicat de sub ruinele de la Bamboo un seif. Noi am pus pază acolo poliţişti de la ordine publică, dar Joshue, ca să fie el sigur că seiful este bine păzit, a pus şi el pază. I-a pus pe agenţii lui să păzească non-stop. Asta înseamnă că, în acel seif, se află chestiuni importante. Adică lui Joshue îi era teamă... nu ştiu. Dar e ceva important acolo”.

„Dacă era ceva care să-i compromită, au avut timp să scoată”

Importanţa deosebită a acestuit seif (a conţinutului său, evident) este subliniată şi cu alte observaţii-detalii făcute de anchetatorul cu care am stat de vorbă: „Pe de altă parte, noi am aflat că, în momentul  în care a intervenit incendiu, ei au încercat să scoată seiful, numai că a fost foarte greu. Ne gândim că, dacă era ceva în el care să-i compromită, ei au avut timp să scoată bunurile respective. Adică au avut, totuşi, 10-15 minute în care  puteau să intervină. Noi, cel mai probabil, o să găsim nişte bani şi nişte acte. Aşa zic ei. Repet, ei au încercat să-l ia cu totul, dar şi-au dat seama că nu au cum. Mă gândesc că poate au recuperat ce au putut”. 

Este exclus ca seiful să fie sustras pe ascuns”

Întrebat dacă ar exista şi posibilitatea ca acest seif să fie luat pe sus fără ştiinţa autorităţilor, anchetatorul explică: „Este exclus ca seiful respectiv să fie furat sau sustras pe ascuns. Şi asta în primul rând pentru că nu se poate intra în zona unde se află seiful. Decât dacă persoana care, prin absurd, ar îndrăzni, are... spirit de kamikaze”.

Apartamentul lui Joshue, o anexă a clubului, este pus... „sub sigiliu”

Pentru a lămuri toate posibilele amănunte ce ar putea ţine de o zobă de anchetă care excede incendiu, am întrebat dacă totuşi s-ar mai putea găsi diverse lucruri suspecte în alte locuri care ţin de club, altele decât incinta propriuzisă a Bamboo care... a ars din temelii. Explicându-ne că, de pildă,  dacă ar „găsi droguri”, ar „declina dosarul către DIICOT”, anchetatorul ne-a mai dezvăluit următoarele: „Pot să vă spun că în locuinta lui Joshue – că nu-l cheamă Joshua, îl cheamă Joshue – s-a intrat. A zis el că ar vrea să-şi recupereze nişte bunuri personale. Şi am intrat şi noi cu el tot în contextul cercetării la faţa locului. Pentru  că apartamentul lui este exact lângă club, dar nu a fost afectat de incendiu. S-a intrat acolo ca la orice percheziţie, am verificat cu atenţie, dar nu a fost nimic interesant din punct de vedere al anchetei. El şi prietena lui şi-au luat nişte haine, apoi noi am pus sigiliu la loc. Precizez că această locuinţă se află sub sechestru pentru că este o anexă a clubului”. Club care a ars din temelii... pentru a doua oară. Într-un episod următor, veţi afla şi ce au constat anchetatorii după ce au comparat primul incendiu, petrecut cu ani în urmă, şi cel recent, care, ca şi precedentul, a adus familiei Castellano un prejudiciu imens: de câteva milioane bune de euro. Pe puţin.

Mai citeşte şi:

http://www.ziarulring.ro/eveniment/mister-bamboo-incendiu-botezatu

http://www.ziarulring.ro/eveniment/cauze-incendiu-prelungit-bamboo

http://www.ziarulring.ro/eveniment/incendiu-bamboo-suspecti-britanici

http://www.ziarulring.ro/bucuresti/incendiu-bamboo-atentat-terorist

Ti-a placut?

573

afisari