18°

București

ULTIMA ORA

Teroriştii au băgat spaima în Municipalitate? Pe ce se duce o SUMĂ COLOSALĂ


În contextul tragediilor care au avut loc, în ultima perioadă, pe Bătrânul Continent, tot mai multe instituţii ale statului român încep să ia măsuri sporite de siguranţă. În timp ce unele dintre acestea, printre care şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, se asigură antiterorism, altele investesc în pază, dorind ca agenţii să se poată ocupa şi de... „prevenirea unei acţiuni teroriste”.

Administraţia Grădina Zoologică, din „ograda” Municipalităţii, este dispusă să dea o sumă considerabilă pentru pază, dar şi pentru monitorizarea sistemului de supraveghere şi alarmă. Concret, nota de plată ar urma să se ridice la cel mult 437.000 de lei, până la finele anului, sau la aproximativ  687.000 de lei, în cazul în care contractul se va prelungi până în aprilie 2018. Mult mai interesante sunt, în schimb, cerinţele instituţiei în cauză.   Printre altele, în documentele oficiale scrie şi că agenţii de pază trebuie să execute dispoziţiile reprezentanţilor Administraţie în mai multe situaţii, printre care şi „prevenirea unei acţiuni teroriste” şi „nimicirea forţelor ostile pătrunse în obiectiv”.

Mai citeşte şi:

Autorităţile din România, în ALERTĂ? Instituţiile-cheie ale ţării se asigură... ANTITERORISM

Fără alcool şi fără cuvinte vulgare la adresa vizitatorilor!

Este musai, potrivit reprezentanţilor Zoo Băneasa, ca agenţii de pază să aibă  o „conduită corespunzătoare”. În acest sens, pe lângă „ţinuta prezentabilă”, aceştia trebuie să  nu insulte şi să nu le adreseze expresii sau cuvinte  neortodoxe vizitatorilor sau angajaţilor instituţiei publice. „Să nu folosească cuvinte jignitoare  sau vulgare, să nu prezinte un comportament inadecvat faţă de personalul instituţiei  sau faţă de vizitatori” şi „să nu se prezinte la serviciu sub influenţa  băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise”  sunt câteva dintre cerinţele prevăzute în documentele oficiale. 

Ti-a placut?

382

afisari