18°

București

ULTIMA ORA

Cum ne epilăm corect pentru a avea o piele perfectă


Rapidă, la îndemână şi nedureroasă, epilarea cu aparatul de ras rămâne încă una dintre metodele preferate de îndepărtare a părului. Însă şi aici există câteva reguli dacă vrei să ai o piele frumoasă şi fină.

Scrubul, regula de aur

Exfolierea nu doar îndepărtează celulele moarte, ci şi împiedică firele de păr să crească pe sub piele. Condiţia esenţială este să fie făcută regulat, de două ori pe săptămână, dar și înainte de epilare. În câteva minute îţi poţi prepara un scrub natural chiar acasă. Cum? Ai nevoie de: 1-2 linguri de mălai, o lingura de zahăr şi două de ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Amestecă bine şi aplică pe pielea umedă prin masaj circular. Mălaiul şi zahărul au un bun efect exfoliant, în timp ce uleiul hidratează şi catifelează instantaneu pielea.

Ai nevoie de produse speciale

Foloseşte un gel-spumă special pentru epilat, căci acesta asigură o epilare mult mai uşoară: înmoaie foarte bine firele de păr, care vor putea fi tăiate chiar de la bază, previne iritaţiile şi are ingrediente hidratante care îngrijesc pielea. Evită folosirea săpunului la epilarea cu aparatul de ras, pentru că usucă mult pielea.

Aparatul de ras face diferenţa

Evident, rezultatele diferă în funcţie de calitatea aparatului de ras. Dacă preferi această metodă de epilat, investeşte într-un aparat bun: să aibă mai multe lame, pentru mai multă precizie, sa fie sigur şi uşor de utilizat. După câteva folosiri schimbă lamele, pentru a evita infecţiile.

Îngrijeşte corect zona

Clăteşte bine pielea, dar nu cu apă fierbinte, ci calduţă. La final, e bine să foloseşti chiar un jet de apă rece. Tamponează uşor cu prosopul fără să freci, ca să nu iriţi zona. Aplică o loţiune specială după epilare, cu bune proprietăţi calmante, dar şi hidratante şi evită exfolierea în ziua următoare. Ca să eviţi înroşirea pielii, imediat după epilare, plimbă pe picioare un cub de gheaţă. Va închide porii şi va calma zona. De mare ajutor îţi este şi o cremă organică de gălbenele, produsul ideal pentru pielea iritată.

Hidratare zi de zi

Îngrijirea pielii printr-o hidratare corectă elimină multe dintre problemele ce apar la epilat. Dupa fiecare duș, aplică un lapte de corp cu absorbție rapidă sau un ulei natural. De asemenea, la baie evită apa fierbinte și nu freca pielea cu prosopul.

 

Ti-a placut?

1128

afisari