18°

București

ULTIMA ORA

Scapă de punctele negre cu această mască simplă


Punctele negre sunt o adevărată bătaie de cap pentru persoanele care au un ten cu exces de sebuum, indiferent de vârstă.

De ce apar?

Punctele negre se formează atunci când porii sunt deschiși și colectează sebuumul, iar celulele moarte de la suprafața pielii iau contact cu aerul și se înnegresc, ca urmare a oxidării melaninei. Deși există multe produse recomandate de dermatologi, una dintre cele mai eficiente soluții pentru a înlătura punctele negre se află chiar la tine în casă. Nu ai nevoie decât de câteva lucruri simple, dar care îți vor fi de mare folos pentru a rezolva problema punctelor negre.

Tratament la îndemâna oricui

În primul rând, înainte de a acționa împotriva punctelor negre, trebuie să te asiguri că tenul tău este complet curat. Demachiază-te și folosește un scrub pentru față. Dacă nu ai unul din magazin sau farmacie, poți folosi zațul de cafea, la care poți adăuga un strop de miere, remediu care este la fel de eficient. 

Cu mișcări circulare, masează ușor fața timp de 1-2 minute, apoi clătește cu apă călduță. Următorul pas este pregătirea tenului în profunzime. Într-un recipient suficient de mare, pune apă fierbinte, apoi acoperă-ți capul cu un prosop și așază-te deasupra aburilor. Stai cca 5-7 minute, iar apoi ești gata pentru aplicarea tratamentului final. Amestecă un albuș de ou cu o linguriță de zeamă de lămâie, până se formează o spumă fină. Întinde amestecul pe față și insistă în zonele în care există puncte negre, în special pe frunte, nas și bărbie, peste care poți lipi bucăți de șervețele sau vată și apoi aplică din nou amestec de albuș și lămâie. Așteaptă ca „masca” să se usuce complet, o scoți și aplică o cremă hidratantă. Dacă ți se pare că nu au ieșit toate punctele negre, repetă procedura peste două, trei zile.

 

 

Ti-a placut?

1348

afisari