18°

București

ULTIMA ORA

Cum retușăm micile greșeli din machiaj


Atunci când ne grăbim, parcă nimic nu iese cum trebuie. Și cum o femeie trebuie să iasă din casă cu un machiaj impecabil, trebuie să avem grijă la micile erori pe care le putem face atunci când ne grăbim. Dacă totuși se întâmplă ca machiajul să nu ne iasă așa cum ne dorim, ideal este să nu intrăm în panică. Totul se retușează foarte ușor!

Dacă ai aplicat prea mult fard de obraz și ți se pare exagerat conturul creat pe pomeți, poți elimina surplusul cu ajutorul unei dischete demachiante, prin mișcări circulare pe zona în cauză. O altă variantă poate fi aplicarea unei pudre în aceeași nuanță cu tenul tău, niciodată mai deschisă, pentru a evita efectul de mască, apoi întinderea cesteia cu un puf special pentru pudră. 

În cazul în care ţi se pare că linia tușului la ochi e prea  groasă, trage pleoapa mobilă către exterior şi şterge surplusul cu un disc de bumbac sau, pentru şi mai multă precizie, cu un beţişor pentru urechi, umezit cu loţiune demachiantă sau cu fond de ten. De asemenea, pentru un look mai dramatic, poți aplica puțină culoare închisă pe linia tușului, estompând, cu ajutorul unui bețișor de urechi, linia greșită.

Surplusul de ruj de la colţurile buzelor se îndepărtează tot cu ajutorul discului de bumbac şi al demachiantului sau cu ajutorul unui șervețel umed. De mare ajutor ne este și corectorul. Aplicat cu ajutorul unei pensule pentru buze, acesta șterge instant surplusul de ruj ce a depășit buzele.

Punctele negre lăsate de genele machiate cu mascara pe arcadă pot fi şterse cu un aplicator de fard obişnuit, curat şi uşor umezit cu cremă.

Ti-a placut?

675

afisari