18°

București

ULTIMA ORA

Vacanța cu BEBE. Ce nu are voie să-ți lipsească din bagaj când pleci cu copilul mic în călătorie!


Sa pleci cu copilul mic intr-o calatorie poate fi o veritabila provocare pentru parinti. Cat ai clipi, umpli toate gentile si portbagajul cu haine, scutece, jucarii ori carucior. E foarte important ca in bagaje sa-si faca loc si o trusa, un kit de prim-ajutor pentru cazul in care micutul se accidenteaza ori se imbolnaveste. 

Termometrul nu poate lipsi din bagaje, el fiind principalul instrument al parintelui care simte ca starea de sanatate a celui mic se deterioreaza. Tot pentru a lupta cu febra, din trusa nu pot lipsi antitermicele  - paracetamoluln ori ibuprofenul, sub forma de supozitor ori sirop. Antihistaminicile sunt, de asemenea, prioritare, pentru cazurile de alergii, dar si pliculetele cu saruri anti-diaree sau saruri de rehidratare orala. 

Rivanol si comprese sterile

Orice accidentare, rana deschisa, se trateaza cu comprese sterile cu rivanol, si daca e cazul se bandajeaza apoi cu fasa ori cu plasturi. O sticla de apa oxigenata este de asemenea utila, iar in cazul in care micutul face un cucui, cremele cu arnica sunt tratamentul ideal.

Totusi, medicii recomanda parintilor sa evite automedicatia si, in cazul in care bebelusul ori copilul mic este bolnav, sa apeleze la medic pentru a primi tratamentul adecvat.

Foarte utile sunt si serul fiziologic si apa termala, care curata foarte bine pielea de impuritati, asa ca nu ar strica sa luati si asa ceva in calatorie, cu atat mai mult cu cat departe de casa, aerul sau apa diferite i-ar putea cauza neplaceri copilului.

 

Ti-a placut?

1458

afisari