18°

București

ULTIMA ORA

Opinia experţilor: PS4, mai bun decât Xbox One


După ce, săptămâna trecută, cei de la Sony au prezentat şi detaliile tehnice ale noii console PS4, presa de IT&C din toată lumea a început să compare dispozitivul cu acela de la Microsoft, Xbox One. În opinia multor publicaţii şi site-uri de specialitate, consola PS4 este net superioară.
Noua generaţie de console de gaming aduce pentru prima oară diferenţe majore între dispozitivele primilor doi producători de pe piaţă. Prima mare diferenţă dintre cele două o reprezintă conectarea la internet. Posesorii de Xbox One sunt nevoiţi să se conecteze o dată la cel mult 24 de ore, altfel toate jocurile deţinute vor fi blocate. Acest lucru nu este valabil însă pentru posesorii de PS4, motiv pentru care multe dintre publicaţiile de specialitate au fost de acord că dispozitivul de la Sony este superior la acest capitol. În opinia jurnaliştilor de IT&C, un alt motiv pentru care PS4 este mai bun decât Xbox One este posibilitatea ca jocurile să fie folosite şi de prieteni. Posesorii de jocuri pentru Xbox One le pot împrumuta o singură dată, însă numai persoanelor pe care le au în lista de prieteni a serviciului Xbox live de mai bine de 30 de zile. În cazul jocurilor de PS4, acestea pot fi împrumutate de un număr nelimitat de ori.
Componentele, aproape identice
Atunci când vine de vorba de componente, cele două console sunt aproape identice. Singura diferenţă este la memoria RAM. În timp ce Microsoft a optat pentru 8 GB DDR 3, Sony a ales 8 GB GDDR 5. Aceasta din urmă este aceeaşi memorie RAM folosită de plăcile video de PC, fiind optimizată pentru o grafică mai bună. Ultima diferenţă majoră, poate cea mai importantă din punct de vedere al cumpărătorilor, este legată de preţ. În timp ce Xbox One va fi comercializat la preţul de 500 de dolari (aproximativ 1.750 de lei), PS4 va costa doar 400 de dolari (aproximativ 1.400 de lei).
Mai puţine jocuri exclusive
Singurul avantaj pe care îl vor avea posesorii de Xbox One va fi acela că vor avea mai multe jocuri exclusive. Numărul de titluri ce vor fi dezvoltate pentru această consolă va fi de peste 10, în timp ce posesorii de PS4 se vor putea bucura de mai puţine titluri. În afară de acestea, ambele companii promit DLC-uri exclusive pentru diferite alte jocuri.
500 GB va fi capacitatea de stocare a celor două console.
„Dacă îţi place să te joci offline, PS4 nu te va obliga să te conectezi la internet la un anumit interval de timp, iar jocurile nu se vor bloca dacă nu te autentifici la cel mult 24 de ore.” ANDREW HOUSE, CEO Sony

Ti-a placut?

5992

afisari