18°

București

ULTIMA ORA

A murit legendarul rocker Chuck Berry


Chitaristul și cântărețul american  Chuck Berry, unul dintre pionierii muzicii rock and rol, a murit, sâmbată, anunțul fiind făcut de către poliția comitatului Saint Charles , din Missouri.

În vârstă de 90 de ani, Chuck Berry a fost găsit fără suflare de echipele de prim-ajutor, în locuința sa. Decesul său a fost pronunțat la ora locală 13.26.

La câteva ore după anunțul decesului, mai multe personalități artistice i-au adus un ultim omagiu lui Berry, pe rețelele de socializare.

"A fost un adevărat pionier al genului rock 'n' roll și a avut o influență masivă asupra noastră", au transmis membrii trupei The Rolling Stones.

"Chuck Berry a fost cel mai de seamă interpret și chitarist al genului rock și cel mai important și mai pur compozitor rock 'n' roll care a trăit vreodată", a spus  Bruce Springsteen.

Lenny Kravitz a transmis la rândul său un mesaj pe Twitter în care subliniază importanța amprentei lui Chuck Berry în istoria muzicii: "Nici unul dintre noi nu ne-am fi aflat aici dacă nu ai fi fost tu. Continuă să cânți rock, fratele meu!"

Fostul președinte american Bill Clinton și fostul secretar de stat Hillary Clinton au trasmis, de asemenea, un mesaj prin care își arată aprecierea pentru chitaristul care a trecut în neființă: "L-am iubit pe Chuck Berry de când ne știm. Omul a fost inseparabil de muzica sa — ambii originali și distinct americani. El ne-a făcut picioarele să se miște și inimile mai vesele. Și de-a lungul timpului ne-a schimbat țara și istoria muzicii populare."

Ti-a placut?

491

afisari