18°

București

ULTIMA ORA

Sfârşitul lumii e aproape. O planetă misterioasă va lovi Pământul până la finalul anului


Misterioasa planetă Nibiru, sau Planeta X - aşa cum mai este ea cunoscută -, va lovi Pământul în acest an, susţine un scriitor american.

David Meade, autorul cărţii „Planeta X - Sosirea în 2017”, susţine, în volumul său, că Pământul va fi lovit de această misterioasă planetă în luna octombrie. Planeta, susţine el, orbitează în jurul unei alte stele, traiectoria sa urmând astfel să se intersecteze cu Pământul. „Acest sistem nu este aliniat cu sistemul nostru solar şi vine într-un unghi oblic. Din această cauză, ne este foarte greu să vedem planeta. Pentru a o putea detecta, trebuie să zbori la o altitudine ridicată, deasupra Americii de Sud, şi să ai o cameră foto foarte bună”, a explicat David Meade, într-un articol publicat pe site-ul planetxnews.com.

Nibiru, o ameninţare mai veche

Nibiru, sau Planeta X, a fost pomenită pentru prima oară în textele antice, de către sumerieni, în urmă cu aproximativ 7.000 de ani. Astrofizicianul, Zecharia Sitchin, a lansat ipoteza, conform căreia Nibiru este o planetă suplimentară în sistemul nostru solar, scrie efemeride.ro. Planeta nu a fost observată pentru că ea are o orbită deconcentrată. Ea a mai fost numită planeta-vagabond, pentru că ea părăsește sistemul nostru solar, după care revine.

Adepţii teoriilor conspiraţioniste au avertizat în repetate rânduri că Pământul se va ciocni cu misterioasa Planetă X. Doar anul trecut, adepţii acestor teorii au anunţat că o coliziune se va produce în luna septembrie, iar ulterior, în decembrie. Totodată, apocalipsa prezisă de civilizaţia maya prevestea, conform unor alte astfel de teorii, ciocnirea cu Nibiru. O altă ciocnire a mai fost prezisă şi pentru anul 2002.

Ti-a placut?

3981

afisari