18°

București

ULTIMA ORA

Sindromul fundului lăsat-problema femeii moderne


Dacă stai prea mult așezată, la birou, acasă sau în mijloacele de transport, să nu te surprindă faptul că, atunci când te privești în oglindă, descoperi că ai fundul lăsat.

Fesele netonificate reprezintă o problemă cu care se confruntă, astăzi, cele mai multe femei, indiferent de vârstă. Sedentarismul este principala cauză, iar alimentația corespunzătoare și hidratarea corectă, cu toate ca ne facem iluzii, nu ne ajută. Ne asumăm clișee despre cum și cât ar trebui să facem mișcare, zi de zi, pentru a evita varicele, cheagurile de sânge și sedentarismul, dar nu cunoaștem și efectele nocive ale sedentarismului asupra musculaturii posteriorului.

Sedentarismul și sindromul fundului lăsat la femei 

Deși foarte multe femei dau vina pe sarcină, mesele neregulate și meniul bogat în grăsimi, acestea nu au, totuși, nimic în comun cu sindromul fundului lăsat. Se pare că totul pornește de la prea mult stat pe scaun și lipsa activității fizice constante. Indiferent că vorbim despre o femeie de 20 de ani sau de una trecută de 40, efectul statului pe scaun este același. Vârsta nu reprezintă un criteriu de selecție iar musculatura, spune Dr. Chris Kolba, are memorie, va reține inactivitatea și va înceta să lucreze. Acesta a explicat, pe înțelesul tuturor, exact ceea ce se întâmplă. "Când stați mult, flexibilitatea șoldului se diminuează, ceea ce duce la o lipsă de activitate a mușchiului. Practic, dacă vă petreceți mult timp stând așezate, fundul uită cum să lucreze și, în timp, musculatura se lasă”. Vezi continuarea AICI

Ti-a placut?

493

afisari