18°

București

ULTIMA ORA

Teroare pe reţelele de socializare. Cele mai înfricoşătoare crime postate pe Facebook


Un bărbat din SUA a şocat o lume întreagă, ieri, după ce a ucis o persoană, în timpul unei transmisiuni, live, pe Facebook. Din păcate, aceasta este doar una dintr-un lung şir de acte abominabile care au ajuns să fie postate pe reţelele de socializare.

Crima a fost comisă în statul american Cleveland, de către Steve Stepens, un bărbat de culoare în vârstă de 37 de ani. În direct, pe Facebook, Stepens a împuşcat mortal, în mijlocul străzii, un bărbat în vârstă de 74 de ani, după care a fugit de la faţa locului. În acelaşi clip, bărbatul s-a lăudat că a mai ucis alte 13 persoane.

Un alt criminal care a a postat live pe Facebook o înregistrare legată de o crimă este Larossi Abballa. În iunie 2016, bărbatul a ucis un cuplu din Paris, chiar în apartamentul lor, după care a început să vorbească,în direct, pe Facebook, despre cum îl va omorî pe copilul de trei ani al cuplului. Din fericire, poliţia a intervenit şi l-a omorât pe criminal înainte să îşi ducă la bun sfârşit planul.

O tânără din Rio de Janeiro a fost violată de 30 de bărbaţi, care mai apoi au postat un clip video pe Twitter. Tânăra în vârstă de 19 ani a fost drogată de iubitul ei, care, apoi, împreună cu alţi 29 de bărbaţi, au profitat de ea. Fata a descoperit ce i s-a întâmplat abia după ce a văzut înregistrarea pe Twitter.

Există şi cazuri în care crime oribile ajung pe reţelele de socializare din greşeală. Tot în iunie anul trecut, un tânăr din Chicago care realiza un live pe Faceook a fost împuşcat în gât. Bărbatul în vârstă de 28 de ani a murit înainte de sosirea medicilor.

În decembrie 2014, două adolescente din Marea Britanie au omorât o femeie în vârstă de 29 de ani, după ce au lovit-o cu mai multe obiecte contondente din casa victimei, precum o lopată sau o imprimantă. La câteva ore după producerea crimei, cele două fete s-au întors în casa victimei pentru a se asigura că aceasta era într-adevăr moartă. Cele două nu au plecat înainte de a-şi face câteva selfie-uri cu victima, pe care le-au postat ulterior pe Snapchat.

În 2013, un american, Derek Medina, şi-a ucis nevasta, după ce femeia a spus că doreşte să îl părăsească. Medina a împuşcat-o pe femeie, după care a pus o fotografie cu trupul ei pe Facebook. Tot pe reţeaua de socializare, bărbatul şi-a recunoscut crima şi şi-a luat rămas-bun de la prieteni, conştient că va fi condamnat la moarte pentru fapta sa.

În primăvara anului 2014, un bărbat din Filipine a crimis o crimă oribilă, doar pentru a se răzbuna pe soţia sa. Mark Alvin Manliclic s-a certat cu aceasta după ce femeia, care plecase la muncă în Canada, l-a anunţat că nu doreşte să se mai întoarcă. Pentru că femeia a refuzat să îi mai răspundă la mesaje, bărbatul şi-a înjunghiat de mai multe ori fetiţa în vârstă de şapte ani, după care a postat pe Facebook fotografii cu trupul ei.

Ti-a placut?

421

afisari