18°

București

ULTIMA ORA

The Posting Tail, vesta pentru câinii dependenţi de Facebook


Câinii nu mai au nevoie de stăpânii lor pentru a-şi posta selfie-uri pe reţelele de socializare. O companie a inventat o vestă inteligentă, care le permite patrupedelor să facă acest lucru prin simpla mişcare a cozii.

Mediul social virtual este constant inundat cu imagini și clipuri video cu animale, unele dintre patrupede având propriile conturi pe rețelele de socializare. Mai nou, și cățeii pot posta fotografii, în cel mai simplu mod posibil, datorită unei noi invenţii, creată de compania Pedigree. Este vorba despre o vestă inteligentă, denumită The Posting Tail, care este echipată cu senzori, aparat de fotografiat și GPS. Dispozitivul detectează stările emoționale ale câinelui prin simpla analizare a mişcării cozii patrupedului, cu ajutorul unui accelerometru.  În momentul în care se consideră că animalul de companie este fericit, accelerometrul trimite un semnal camerei foto, care realizează un instantaneu. Apoi, acesta este urcată imediat pe reţelele de socializare. Totodată, vestei i se mai pot atașa diverse lucruri, precum jucării sau recompense. Vesta inteligentă a fost prezentată pe site-ul din Spania al companiei, însă nu este specificat şi preţul.

Câştigă un milion de dolari pe an

Până în prezent, o mulţime de animale de companie au ajuns adevărate vedete pe reţelele de socializare. Cel mai popular câine este Boo, un pomeranian, căruia stăpânii i-au creat o pagină de Facebook în 2010. La ora actuală, are peste 17,5 milioane de like-uri și, datorită faimei sale, a devenit imaginea mai multor branduri. Mai mult, o editură din SUA a scris o carte despre povestea lui Boo, care a ajuns să fie tradusă în peste 11 limbi. Potrivit presei americane, Boo câştigă la ora actuală în jur de un milion de dolari pe an, bani care, bineînţeles, îi revin stăpânilor săi.

Ti-a placut?

813

afisari