18°

București

ULTIMA ORA

A FOST PĂCĂLITĂ în PIAŢĂ! Anca Pandrea, ÎN LACRIMI de Crăciun: bradul lui Iura, o escrocherie


În al patrulea an de când petrece Sărbătorile de Iarnă fără Iurie Darie, Ancăi Pandrea i-a fost imposibil să mai împodobească bradul cu pozele lor. Din pensia modestă, actriţa a economisit cât să poată cumpăra un pom natural, însă chiar în seara de Ajun a constatat că a fost victima unei escrocherii mai vechi.
Necăjită că nu poate duce la bun sfârşit ritualul de Crăciun închinat lui Iura, Ancăi i-au dat lacrimile. Bradul înalt şi frumos pe care tocmai îl cumpărase s-a dovedit a fi, de fapt, un băţ de care erau legate cu sârmă mai multe crengi. Culmea, în piaţă, vânzătorul o recunoscuse pe actriţă şi o invitase să-i dea un pom frumos la doar 30 de lei.
Toţi taximetriştii au refuzat-o
În fiecare an, Anca Pandrea şi Iurie Darie alegeau un brad pe care îl împodobeau doar cu fotografiile lor. Şi după dispariţia lui Iura, actriţa a continuat tradiţia casei. „În Ajunul Crăciunului, m-am dus la piaţă cu o prietenă să cumpăr un brad. Unul dintre vânzători m-a recunoscut şi mi-a propus să-mi dea un pom natural pentru doar 30 de lei. I-am spus că îl împodobesc pentru Iura şi totul părea în regulă. Bradul era legat bine şi mă bucuram că e înalt şi frumos. L-am transportat acasă foarte greu pentru că toţi taximetriştii au refuzat să ne ia cu un asemenea bagaj”, a povestit, pentru „ring”, Anca Pandrea.
Un congolez a condus-o acasă
Actriţa a avut însă noroc cu un taximetrist congolez stabilit în România în urmă cu opt ani. „Doar el s-a oferit să ne ajute când a văzut două femei cărând singure un brad. Discutând pe drum, am descoperit că avem şi cunoştinţe comune. Îl ştia pe Victor Yila, tot de origine congoleză, membru al grupului umoristic Vouă şi profesor la Facultatea de Construcţii. Victor e prietenul meu şi al lui Iura. Cu această ocazie, i-am pus în legătură”, ne-a mai spus iubita lui Iurie Darie.
„Pomul era făcut doar din resturi”
Totul părea perfect până când a desfăcut bradul achiziţionat la preţ de chilipir. „Am pregătit fotografiile lui Iura şi cu ajutorul aceleiaşi prietene care m-a însoţit la piaţă am desfăcut pomul. Când i-am tăiat sfoara care îl ţinea strâns, s-a prăbuşit. Toate crengile au căzut şi am observat că bradul era făcut, de fapt, doar din resturi, adică o bâtă mare pe post de trunchi şi mai multe crengi legate cu sârmă. Când am realizat că am fost păcălită, mi-au dat lacrimile. Îmi părea rău că în piaţă i-am îndrumat şi pe alţi trecători care îmi admirau bradul să cumpere de la acelaşi vânzător. Probabil că şi ei au luat aceeaşi plasă”, ne-a mărturisit Anca tristă.
Ramurile au ajuns la cimitir
De fiecare Crăciun, Anca Pandrea îi împodobeşte şi locul de veci al lui Iurie Darie cu ramuri de brad. „Dacă n-am putut face bradul, am luat ramurile şi le-am dus la Iura la mormânt. I-am povestit ce mi s-a întâmplat şi m-am răcorit. N-am mai avut un asemenea Crăciun... Nu mă aşteptam să existe cineva care să se bucure la 30 de lei şi să-mi vândă resturi de brad”, a adăugat actriţa.

Ti-a placut?

9594

afisari