18°

București

ULTIMA ORA

Aimée Iacobescu trăieşte cu perfuzii: "Sunt dependentă de medicamente"


A ajuns la capătul puterilor după ce Ion Caramitru i-a spus să mai aştepte alţi ani indemnizaţia de merit de la UNITER, iar Cezara Dafinescu nu i-ar mai fi returnat un împrumut de 2.000 de lei. Aimée Iacobescu s-a aflat la un pas de moarte, iar acum urmează un tratament dificil. Scandalul a afectat-o atât de tare încât starea i s-a înrăutăţit peste noapte.
Fără să se mai poată ţine pe picioare, Aimée Iacobescu (69 de ani) a ajuns, vineri, la Urgenţă, iar medicii i-au administrat imediat două perfuzii. După câteva ore a putut să revină acasă, fiind programată azi pentru alte patru perfuzii. „Pe fondul meu prost, scandalurile îmi mai lipseau... M-am simţit foarte rău după toate discuţiile în care Ion Caramitru mi-a transmis, la Antena 1, să trăiesc din pensia de urmaş a mamei mele, când eu am dreptul la indemnizaţie de merit. Apoi, Cezara Dafinescu nu mi-a restituit 2.000 de lei pe care i-am dat împrumut şi s-a iscat alt scandal. Sunt foarte bolnavă şi n-am mai rezistat. N-am mai făcut perfuzii de la a doua operaţie”, ne-a mărturisit actriţa cu o voce stinsă.


„Nu mă mai puteam ţine pe picioare”
Cu o tensiune arterială la limita supravieţuirii, actriţa a ajuns la camera de gardă a Spitalului Universitar. „Vineri mi s-a făcut foarte rău, nu mă mai puteam ţine pe picioare şi am ajuns cu chiu, cu vai la Urgenţă. De când am ieşit din spital, de aproape doi ani, iau tratament. Sunt dependentă de medicamente. Doctorul mi-a schimbat medicaţia de două ori, dar cea din prezent are efecte secundare, adică greaţă cumplită, ameţeli şi tensiune mică la limită. Aceste stări au coincis cu scandalurile în care m-am trezit implicată. Medicii m-au liniştit spunându-mi că sunt doar efectele tratamentului, însă nu le-am mai zis că sunt şi foarte necăjită. Nu ştiu ce medicamente au pus în perfuzii, dar mi-a fost mai bine, n-am mai avut acel rău îngrozitor. Luni , m-au chemat din nou la spital. Mi-au făcut analizele şi trebuie să-mi pună alte patru perfuzii. Din cauza aceasta n-am apucat să mă programez în audienţă la ministrul culturii pentru a-i prezenta cazul meu”, a povestit Aimée Iacobescu.
„Mi-e groază, abia pot aţipi şi am slăbit”
E conştientă că soarta ei depinde acum 100% de voinţa preşedintelui UNITER Ion Caramitru de a-i acorda indemnizaţia de merit (2.700 de lei net/lună – n.r.). „În ultimele trei luni au murit mulţi actori de pe lista beneficiarilor indemnizaţiei de merit şi eu tot n-am primit un răspuns. Ion Caramitru se face că uită că sunt foarte bolnavă, deşi ştie că am nevoie de bani pentru a mă trata. Trebuie să fac noi analize, care costă. E vorba de răutate, că altceva nu ştiu ce să mai cred... N-am avut niciun conflict cu Ion Caramitru. Cei 2.000 de lei din pensie îi dau într-o lună pe medicamente. S-au scumpit toate, mi-e groază când merg la farmacie şi mă descurc din ce în ce mai greu. Nu ştiu ce voi face după ce voi termina banii din donaţii. Mi-e groază de ce va urma dacă nu primesc indemnizaţia de merit. Sunt atât de îngrijorată încât abia mai pot dormi noaptea... Aţipesc câteva ore şi mă trezesc foarte obosită. Am şi slăbit din cauza asta, am ajuns la puţin peste 50 kg la 1,65 m înălţime”, a adăugat actriţa.
„Nu ştiu dacă am cancer...”
Întrebată despre diagnosticele sale, Aimée Iacobescu ne-a dezvăluit: „Nu ştiu dacă am cancer. Problemele mele de sănătate sunt legate de hormonii care se bat cap în cap rău de tot şi de plămâni. Probabil că medicii m-au testat, dar nu ştiu să am cancer. Singurul lucru care contează e că mi-e rău”.

Ti-a placut?

1779

afisari