18°

București

ULTIMA ORA

Andreea Berecleanu, despre LEGEA antifumat: Cred că o să ne adaptăm fără să fie vreo tragedie


Prezentatoarea “Observatorului” de la Antena 1 este una dintre vedetele care nu se declară deranjate de aplicarea normelor Legii antifumat începând cu data de 17 martie, tocmai fiindcă este conştientă că tutunul reprezintă un pericol pentru sănătate. Andreea Berecleanu recunoaşte însă, fără menajamente, că are mulţi prieteni fumători, un tată care încă nu a scăpat de acest viciu, iar ea, la rândul ei, s-a lăsat de fumat pentru a le da un exemplu copiilor. 

Celebra ştiristă consideră că organizarea petrecerilor de tipul "ultima ţigară" reprezintă pentru unii proprietari un prilej de a face bani şi mărturiseşte că mulţi dintre prietenii fumători pe care îi are se consideră discriminaţi. "Pot să vă spun că pe mine mă deranjează fumul şi mă deranjează şi în locurile unde existau până acum spaţii destinate fumătorilor, pentru că fumul se simte. Atât timp cât noi nu dăunăm sănătăţii celorlalţi prin faptul că nu fumăm şi viceversa ar trebui să fie valabilă. Înţeleg că nici afară nu vor avea foarte multe locuri în care să poată fuma... pe terase, în preajma copiilor... Este mai complicat, însă cred cu tărie că o să ne adaptăm, aşa cum au făcut-o şi alte naţii, fără să fie vreo tragedie", spune Andreea Berecleanu.

S-a lăsat de fumat pentru a le da un exemplu celor mici

A ştiut mereu că, dacă va avea pretenţii de la copiii săi să respecte reguli privind conduita, trebuie să fie ea, înainte de toate, un exemplu, aşa că a decis să uite de ţigări. "Îl am pe tatăl meu care, din păcate, încă mai fumează. Aşadar, cunosc foarte bine părerea fumătorilor. Pentru că vorbim clar despre un viciu care mi se pare foarte periculos şi nu trebuie tratat precum o vorbă în vânt, ştim foarte bine că sunt adolescenţi care fumează... Singura prelegere prin care eu aş putea să fiu credibilă faţă de copiii mei este propriul exemplu. Eu am fumat, la un moment dat, ocazional, însă pentru ei m-am lăsat definitiv. Trebuie să fiu eu un exemplu pentru ca să le pot pretinde ceva", ne-a mărturisit prezentatoarea TV.

Nu crede în trucuri ale frumuseţii

Este, fără doar şi poate, una dintre cele mai plăcute apariţii de pe micul ecran, însă mărturiseşte cu tărie că frumuseţea şi naturaleţea sunt moştenite de la mamă şi bunică. "Eu nu am descoperit până la această vârstă, aproape 41 de ani, care sunt secretele frumuseţii. Pot spune că secretul stă în naturaleţe şi relaxare, pentru că eu nu prea cred în trucuri. Putem apela la trucuri atunci când avem o problemă, avem un coş pe care trebuie să îl mascăm pentru că este de bun-simţ să facem asta, dar cam atât. Am moştenit din familie naturaleţea; atât bunica mea, cât şi mama par cu 10 ani mai tinere decât vârsta lor reală, ceea ce mă face să cred că am moştenit această calitate. Cred că starea de bine pe care o ai reprezintă un truc", ne-a mai spus Andreea Berecleanu.

Adoră ciocolata neagră şi cafeaua

Chiar dacă nu ţine vreo dietă anume, Andreea Berecleanu mărturiseşte că are grijă să excludă, pe cât posibil, zahărul din alimentaţia sa. Cu toate acestea, există şi câteva mici "plăceri vinovate", cărora nu le poate face faţă. "Mă cunosc destul de bine în ceea ce priveşte alimentaţia, sunt conştientă că am perioade în care organismul meu este mai leneş şi digestia se face mai greu, evit anumite alimente şi încerc să mă hidratez cât mai mult posibil. Beau multe ceaiuri reci, băuturi necarbogazoase, cafea, în faţa căreia nu prea pot să rezist, mănânc dulciuri dar moderat şi mă feresc pe cât posibil să folosesc zahăr. La slăbiciuni pot include alunele şi ciocolata amară, nu neapărat pentru că nu ar fi atât de periculoasă pentru siluetă precum cea normală, însă îi ador gustul", ne-a declarat celebra ştiristă.

 

Abia aşteaptă vacanţa de vară

Extrem de ocupată cu jobul care a consacrat-o, mămica Andreea Berecleanu admite că în vacanţa de Paşte nu va avea foarte mult timp la dispoziţie pentru a putea pleca undeva alături de copii, însă aşteaptă cu nerăbdare vacanţa de vară, în care mai mult ca sigur vor organiza o excursie memorabilă. "Copiii vor avea vacanţă de Paşte, pe când eu nu voi avea prea mult timp liber, dar vom petrece totuşi împreună. Vacanţa pe care o aşteptăm cu toţii este cea din vară, atunci sigur vom avea timp pentru toate".

Foto: stil.acasa.ro

 

Ti-a placut?

1425

afisari