18°

București

ULTIMA ORA

Chef Scărlătescu, îndrăgostit de o tătăroaică


Mâine (n.r.-luni), de la ora 20.30, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu dau startul competiţiei „Chefi la cuţite” la Antena 1, show la care vor lua parte români şi străini, bucătari profesionişti şi amatori dornici să câştige 30.000 de euro. Una dintre concurente, o tătăroaică, i-a amintit lui Scărlătescu de dragostea pe care i-a purtat-o unei fete de aceeaşi etnie.

O doamnă de la malul mării a venit la show-ul “Chefi de cuţite” pentru a le arăta tuturor că mâncarea tradiţională poate cuceri maeştri bucătari, iar generaţia tânără nu trebuie să se rupă de origini. Un plating tipic tătăresc, pe bază de vinete umplute, i-a trezit lui chef Scărlătescu numeroase amintiri, astfel că, impresionat de aromele puternice şi atât de familiare, le-a povestit tuturor că cele mai frumoase amintiri din copilărie le are de la malul mării: „Ştiţi cât am iubit eu o tătăroaică? Mult de tot! Am copilărit în Techirghiol”, a povestit el, amintindu-şi de profesorii care l-au îndrumat, de copiii cu care împărţea cele mai simple şi delicioase bucate, dar şi de vestita tătăroaică din zonă care face şi acum cele mai bune baclavale. Dacă amintirea gustului va fi suficient de puternică şi de îmbietoare pentru chef Scărlătescu încât să acorde un “da”, telespectatorii Antenei 1 vor afla în această seară.

Degustarea “pe nevăzute” stârneşte reacţii inedite

Noutatea acestui format, degustarea unui preparat cu "autor necunoscut" a stârnit reacţii comice, astfel că la fiecare preparat se vor face presupuneri în legătură cu autorul mâncării. Prima ediţie a show-ului aruncă în luptă concurenţi foarte diferiţi, de la un bucătar de origine chineză la unul italian, de la un român care găteşte de 15 ani în Germania la o fostă asistentă TV sau o simpatică gospodină de la malul mării. Fiecare concurent va încerca să pună în farfurie un preparat reprezentativ, singurul care va conta la jurizare, asta pentru că chefii vor da votul decisiv strict în funcţie de gustul şi aspectul farfuriei, neavând posibilitatea să vadă ce mănâncă.

Dragoni zburători... în farfurie

Printre concurenţii care s-au remarcat rapid s-a aflat şi un bucătar de origine chineză, care le-a pus chefilor în farfurie un dragon sculptat în legume. La vederea unei astfel de imagini, chefii au avut comentarii cât se poate de amuzante, mai ales că au fost luaţi prin surprindere. „Asta e pupăza din tei!”, a spus chef Scărlătescu, în vreme ce colegii lui de pupitru au denumit preparatul fie „pasărea Phoenix”, fie „ciocănitoarea Woody”. Atenţia le-a fost atrasă juraţilor şi de un concurent cu o poveste de viaţă impresionantă. Un tânăr de 25 de ani, bucătar, a povestit că viaţa nu a fost prea blândă cu el: abandonat la numai un an într-un centru de plasament, pentru că mama nu avea posibilitatea să îl crească, prin propriile forţele, a decis să îşi facă un drum în viaţă, bucătăria fiind cea care l-a motivat. La rândul său, un român stabilit de ani buni în Germania şi întors acasă special pentru această emisiune a povestit că marea sa pasiune, care i-a devenit şi profesie, bucătăria, i-a fost pusă la grea încercare de o operaţie complicată, în urma căreia şi-a pierdut gustul şi mirosul.

Emisiunea “Chefi la cuţite” se difuzează luni şi marţi, de la ora 20.30, la Antena 1.

Ti-a placut?

1436

afisari