ZiarulRing

19-mart.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Incredibil! Un celebru artist român, condamnat la închisoare pentru lovire și alte violențe. Singura lui scăpare e să…

Avatar

Publicat

pe

Costel Busuioc, alias „pavarotti din banat”, devenit celebru acum opt ani datorită unui concurs de talente din spania, a fost condamnat recent la un an de închisoare într-un dosar pentru lovire și alte violențe.

Pe 24 octombrie 2014, potrivit procurorilor, costel busuioc se deplasa în timișoara la volanul mașinii sale. Pentru că șoferul mașinii din fața lui nu înainta așa cum și-ar fi dorit, costel busuioc s-a dat jos și i-a dat un pumn în față. Tânărul agresat, alexandru pelcea a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale.

Instanța îi mai dă o șansă lui costel busuioc și pentru a nu ajunge în spatele gratiilor, trebuie să presteze muncă în folosul comunității pentru doi ani și să respecte o serie de reguli pentru a se reintegra social.
Costel busuioc se află în sua, unde, cântă prin biserici pentru a putea supraviețui dincolo de ocean. Pe 20 noiembrie, imediat după condamnarea sa în țară, costel busuioc a avut un concert la biserica ortodoxă română din atlanta. Pe 1 decembrie, de ziua națională a româniei, cântărețul pregătește un concert la centrul cultural din chicago.

Cum niciuna dintre părți nu a făcut apel în termenul stabilit, decizia instanței rămâne definitiva. În cazul în care costel busuioc nu revine în țară pentru a se supune deciziei judecătorilor, va fi obligat să execute un an de închisoare.

Redăm decizia instanței din timișoara:

„solutia pe scurt: în baza art. 396 alin. 1, alin.4 c. Proc. Pen, cu aplic.art. 375, art. 396 alin.10 c.proc.pen., raportat la art. 83 c. Pen, stabilește pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului busuioc costel pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. De art. 193 alin.2 c.pen.
În baza art. 83 alin. 1, alin.3 c. Pen. Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit în condițiile art. 84 c. Pen și calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
În baza art. 85 alin. 1 c. Pen. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
A) să se prezinte la serviciul de probațiune timiș la datele fixate de acesta;
B) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
C) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea;
D) să comunice schimbarea locului de muncă;
E) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
În baza art. 86 alin. 1 c. Pen. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1, lit. C) – e) se comunică serviciului de probațiune timiș.
În baza art. 85 alin.2, lit. B c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul societății, pe o perioadă de 60 zile, în cadrul sc horticultura sa sau în cadrul sc piețe sa, instituție ce urmează a fi desemnată de către serviciul de probațiune timiș, după evaluarea persoanei supravegheate.
În baza art. 85 alin.2, lit. C c.pen impune inculpatului obligația de a frecventa, pe durata termenului de supraveghere, un program de reintegrare socială dintre cele derulate de către serviciul de probațiune timiș sau derulate în colaborare cu instituții din comunitate.
În baza art. 85 alin.2, lit. H c.pen obligă inculpatul, pe durata termenului de supraveghere, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.
În baza art. 404 alin. 3 c. Proc. Pen., rap.la art. 88 c.pen. Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligațiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracțiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credință, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligațiile impuse ori stabilite de lege ori săvârșește o nouă infracțiune intenționată instanța revocă amânarea și dispune aplicarea și executarea pedepsei în regim de detenție.
În baza art. 397 alin.1, art. 25 alin.1, art.19 c.proc.pen., rap. La art. 1357 și urm. Cod civil admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă pelcea constantin alexandru și dispune obligarea inculpatului la plata, către partea civilă, a următoarelor sume de bani:v40 lei, reprezentând despăgubiri materiale și 3.000 euro, reprezentând daune morale, echivalent în lei la cursul zilei la data plății.
În baza art. 397 alin.1, art. 25 alin.1, art.19 c.proc.pen ia act că spitalul județean de urgență timișoara, clinica de chirurgie maxilo facială nu s-a constituit parte civilă în cauză.
În baza art. 274 alin. 1 c. Proc. Pen. Obligă inculpatul la plata sumei de 1300 lei (1000 lei- sumă aferentă urmăririi penale) cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
În baza art. 276 alin.6 c. Proc. Pen. Obligă inculpatul la plata, către persoana vătămată pelcea constantin alexandru, a sumei de 2300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 17.11.2016. Document: hotarâre 3904/2016 17.11.2016”

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *