18°

București

ULTIMA ORA

Incredibil! Un celebru artist român, condamnat la închisoare pentru lovire și alte violențe. Singura lui scăpare e să...


Costel Busuioc, alias „Pavarotti din Banat”, devenit celebru acum opt ani datorită unui concurs de talente din Spania, a fost condamnat recent la un an de închisoare într-un dosar pentru lovire și alte violențe. Pe 24 octombrie 2014, potrivit procurorilor, Costel Busuioc se deplasa în Timișoara la volanul mașinii sale. Pentru că șoferul mașinii din fața lui nu înainta așa cum și-ar fi dorit, Costel Busuioc s-a dat jos și i-a dat un pumn în față. Tânărul agresat, Alexandru Pelcea a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale.

Instanța îi mai dă o șansă lui Costel Busuioc și pentru a nu ajunge în spatele gratiilor, trebuie să presteze muncă în folosul comunității pentru doi ani și să respecte o serie de reguli pentru a se reintegra social.

Costel Busuioc se află în SUA, unde, cântă prin biserici pentru a putea supraviețui dincolo de ocean. Pe 20 noiembrie, imediat după condamnarea sa în țară, Costel Busuioc a avut un concert la Biserica Ortodoxă Română din Atlanta. Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, cântărețul pregătește un concert la Centrul Cultural din Chicago.

Cum niciuna dintre părți nu a făcut apel în termenul stabilit, decizia instanței rămâne definitiva. În cazul în care Costel Busuioc nu revine în țară pentru a se supune deciziei judecătorilor, va fi obligat să execute un an de închisoare.

Redăm decizia instanței din Timișoara:

„Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, alin.4 C. proc. pen, cu aplic.art. 375, art. 396 alin.10 C.proc.pen., raportat la art. 83 C. pen, stabileşte pedeapsa de 1 (un) an închisoare în sarcina inculpatului BUSUIOC COSTEL pentru săvârşirea infracțiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin.2 C.pen.

În baza art. 83 alin. 1, alin.3 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit în condiţiile art. 84 C. pen şi calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 86 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1, lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Timiş.

În baza art. 85 alin.2, lit. b C.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul societăţii, pe o perioadă de 60 zile, în cadrul SC Horticultura SA sau în cadrul SC Pieţe SA, instituţie ce urmează a fi desemnată de către Serviciul de Probaţiune Timiş, după evaluarea persoanei supravegheate.

În baza art. 85 alin.2, lit. c C.pen impune inculpatului obligaţia de a frecventa, pe durata termenului de supraveghere, un program de reintegrare socială dintre cele derulate de către Serviciul de Probaţiune Timiş sau derulate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 85 alin.2, lit. h C.pen obligă inculpatul, pe durata termenului de supraveghere, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen., rap.la art. 88 C.pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege ori săvârşeşte o nouă infracţiune intenţionată instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei în regim de detenţie.

În baza art. 397 alin.1, art. 25 alin.1, art.19 C.proc.pen., rap. la art. 1357 şi urm. Cod civil admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Pelcea Constantin Alexandru şi dispune obligarea inculpatului la plata, către partea civilă, a următoarelor sume de bani:v40 lei, reprezentând despăgubiri materiale şi 3.000 Euro, reprezentând daune morale, echivalent în lei la cursul zilei la data plăţii.

În baza art. 397 alin.1, art. 25 alin.1, art.19 C.proc.pen ia act că Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, Clinica de Chirurgie Maxilo Facială nu s-a constituit parte civilă în cauză.

În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 1300 lei (1000 lei- sumă aferentă urmăririi penale) cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

În baza art. 276 alin.6 C. proc. pen. obligă inculpatul la plata, către persoana vătămată Pelcea Constantin Alexandru, a sumei de 2300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.11.2016. Document: Hotarâre 3904/2016 17.11.2016”

Ti-a placut?

8126

afisari